En Hayırcı Köy: Kocaeli İzmit Bayraktar Köyü

En Hayırcı Köy: Kocaeli İzmit Bayraktar Köyü

Kocaeli genelindeki referandum sonucunda ise ‘evet’ cephesine yüzde 56.60, ‘hayır’ cephesine ise 43.40’lık destek çıkmıştı. Büyük bir rekorun...

A+A-

Kocaeli genelindeki referandum sonucunda ise ‘evet’ cephesine yüzde 56.60, ‘hayır’ cephesine ise 43.40’lık destek çıkmıştı. Büyük bir rekorun kırıldığı Bayraktar Köyü’nde kullanılan oyların 711’i ‘hayır’, 49’i ise ‘evet’ dedi. Benzer bir tablo geride kalan 1 Kasım 2015 tarihindeki genel seçimde de yaşanmıştı.

GENEL SEÇİMDE FARK ATTI
2015 yılındaki ikinci genel seçimde AKP’ye 31, MHP’ye de 16 olmak üzere toplam 47 oy çıkmıştı. Referandumda ‘evet’ diyen BBP’ye köyde kurulan üç sandıktan da oy çıkmamıştı. CHP ise vatandaşlar toplamda 732 oy vermişti.

70 KİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ
Bu sonuç ile ilgili açıklama yapan Bayraktar Köyü Muhtarı Arif Akdeniz, “Köyümüzde 280 hane bulunuyor. Nüfusumuz yaklaşık bin kişi civarında. Referandumda 830 seçmenimiz vardı. Kurulan iki sandıktan 730 geçerli oy çıktı. Vatandaşlardan 711’i hayır dedi, 49 kişi ise evet dedi. Böylece yüzde 94 hayır oranı ile Kocaeli’de en fazla hayır oyu kullanan köy olduk. Seçmenlerimizden 70’i sandığa gelmedi” dedi.


“BURASI ALEVİ KÖYÜ”
Bölgelerine bir yatırımın yapılmadığını dile getiren Muhtar Akdeniz, “Hiç hizmet almıyoruz diyemem, ama önemli bir yatırım buraya yapılmadı. Eksiklerimiz çok. Yolumuz hala yapılmadı. Kanalizasyon hattı sorunlu. Donanımı tamamlanamayan iki katlı sosyal tesisimiz inşaat halinde duruyor. Burada düğün yapılabilecek salonumuz yok. Burada köylülerimizin CHP’ye eskiden bere meyli var. Yerel ve genel seçimlerde de oy tercihleri bu yönde olur. Burası bir Alevi köyüdür. Alevilerin geçmişte yaşadıkları sorunlar araştırılmalı” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.