Engin Ceber'i sloganlarla uğurladılar

Engin Ceber'i sloganlarla uğurladılar

Engin Ceber'i sloganlarla uğurladılarMetris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu öldüğü iddia edilen Engin Ceber, dün...

A+A-

Engin Ceber'i sloganlarla uğurladılarEngin Ceber'i sloganlarla uğurladılar

Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu öldüğü iddia edilen Engin Ceber, dün bin kişilik bir grubun katılımıyla Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi

Metris Cezaevi’nde işkence gördüğü iddiasıyla kaldırıldığı hastanede beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Engin Ceber (29) dün toprağa verildi. Yürüyüş dergisini satan Engin Ceber polise mukavemet ettiği gerekçesiyle 28 Eylül tarihinde gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişti. Ceber, 6 Ekim’de fenalaşarak Şişli Etfal Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı.

Gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Ceber için dün Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

2 kilometre boyunca taşıdılar

Törene, Ceber’in babası Ali Ceber ve annesi Rabia Ceber’in yanı sıra aralarında Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinin de bulunduğu yaklaşık bin kişilik bir grup katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından yürüyüşe geçen ve az sayıda polis tarafından uzaktan takip edilen grup, Ceber’in karanfillerle süslü ve kırmızı renkli beze sarılı tabutunu 2 kilometre boyunca taşıyarak kortej oluşturdu.

Katil devlet hesap verecek”, “Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz” şeklinde sloganlar atan  grup otobüslerle mezarlığa gitti. Ceber, Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Adalet Bakanlığı, Ceber’in “cezaevinde işkenceden öldüğü” iddialarıyla ilgili olarak bir soruşturma başlatmıştı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de Ceber hakkındaki iddiaları soru önergesi vererek TBMM’ye taşıdı.

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul -MİLLİYET - 13 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.