Enis BERBEROĞLU : Alevi iftarı masası

Enis BERBEROĞLU : Alevi iftarı masası

Enis BERBEROĞLU : Alevi iftarı masasıANKARATARİH 11 Ocak 2008, yer Ankara Bilkent Oteli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Alevi açılımının mimarı...

A+A-

Enis BERBEROĞLU : Alevi iftarı masasıEnis BERBEROĞLU : Alevi iftarı masası

ANKARA
TARİH 11 Ocak 2008, yer Ankara Bilkent Oteli. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Alevi açılımının mimarı AKP Genel Başkan Danışmanı Reha Çamuroğlu, bin kadar davetlinin hazır bulunduğu salona alkışlar altında birlikte giriyor.

Başbakan’a biraz uzak bir masada Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Alevi işadamları oturuyor. İbrahim Polat ile Mustafa Süzer dikkati çeken isimler arasında...

Yanılıyor olabilirim ama Mustafa Süzer belki de uzun bir aradan sonra ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile aynı havayı paylaşıyor. İşadamı ve Başbakan’ın arasının açık olduğu biliniyor.

İşte bu iftar masası, Reha Çamuroğlu’nun istifasından sonra yeniden hatırlanıyor. Hatta hatırlanmakla kalmayarak, Çamuroğlu-Erdoğan yol ayrımına gerekçe olarak sunuluyor.

İddiaya göre, 2001 krizinde bankasına el konulan Mustafa Süzer, seçim öncesinde iki batık patronla birlikte Bilecik’te Erdoğan ile buluşuyor. (8 Ekim 2002)

Ancak AKP iktidarında bankasını geri alamayan Süzer, bizzat Başbakan ve Abdullah Gül tarafından ABD’de bazı çevreleri partiye karşı harekete geçirmekle suçlanıyor. Tabii ki isim verilmeden...

Yine AKP’den gelen bilgiye göre, seçimden sonra gerginliğini sona erdirmek isteyen Mustafa Süzer, Çamuroğlu’nun Alevi iftarını fırsat biliyor. İftar vesilesiyle Başbakan’la barışma isteğini iletiyor. Başbakanlık’tan, "Siyasette kin tutulmaz, ama olaylar daha çok taze... Zaman geçsin bakılır" mealinde yanıt alıyor.

Mustafa Süzer’in bu soğuk karşılığa rağmen iftara katılmasının, Erdoğan ve Çamuroğlu arasındaki ilk çatlağa yol açtığı konuşuluyor. Reha Çamuroğlu okul arkadaşım, yazarlık ve siyaset kariyerini yakından izledim.

Dolayısıyla yukarıda aktardığım söylentiyi kendisine sormam zor olmadı. Güldü geçti, "Toplumsal bir barıştan söz edilirken, kişisel barışma teşebbüsünün ne önemi olabilir ki?" dedi. "Ayrıca ben Sayın Başbakan’a bu işin dışında olduğumu peşinen söyledim" diye ekledi.

Çamuroğlu’na istifasına ilk tepkileri de sordum... "Çok iyi tepkiler alıyorum. AK Parti’ye katıldığımda beni suçladıkları için özür dileyenler bile çıkıyor" yanıtını aldım.

Bir de unutmadan... Çamuroğlu’nu Mustafa Süzer’in iftar daveti nedeniyle suçlayan AKP’nin bir bakanının, bu işadamıyla yakın zamanda temasa geçerek sorunları çözmeye başladığını duydum.

Hayırlara vesile olmasını dilerim!

Enis BERBEROĞLU

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy65347 = 'eberber' + '@';

addy65347 = addy65347 + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text65347 = 'eberber' + '@' + 'hurriyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

65347 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


HÜRRİYET - 14 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.