Erbil akşam saatlerinde Ankara'da protesto edildi

Erbil akşam saatlerinde Ankara'da protesto edildi

Erbil akşam saatlerinde Ankara'da protesto edildiMehmet Ali Erbil'in sözlerine Alevilerden tepkiAleviler, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'i...

A+A-

Erbil akşam saatlerinde Ankara'da protesto edildiErbil akşam saatlerinde Ankara'da protesto edildi

Mehmet Ali Erbil'in sözlerine Alevilerden tepki

Aleviler, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'i programında sarf ettiği sözler nedeniyle protesto etti.

Aleviler, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'i programında sarf ettiği sözler nedeniyle protesto etti. Eyleme, Alevi Bektaşi Federasyonu Derneği Genel Başkanı Ali Balkız da katıldı. Erbil'e 'müsvedde' diye hitap eden Balkız, "Ona bu lafları etmek düşmez. O gitsin Kıbrıs kumarhanelerinde, plajlarında yapması gerekenleri yapsın." dedi.

Şovmen Mehmet Ali Erbil'in programında "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" sözlerine tepki gösteren Alevi Dernekleri üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, akşam saatlerinde Eskişehir Yolu'nda bulunan Doğan Medya Center önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Derneği Balkız, Alevilerin, çirkin saldırıyı kınamak için Türkiye'nin her tarafında ayaklandığını belirtti.

Mehmet Ali Erbil'in sözlerini "modern çağda yapılmış bir karalama" olarak nitelendiren Balkız, "Bugün Çarkıfelek programında Mehmet Ali Erbil denilen müsvedde -eski alışkanlıklardan olsa gerek- Muaviye'den, Yezid'den, Nizamül Mülk'den, Ebu Suud Efendi'den miras aldıkları bir karalamayı bu modern çağda yineledi. Ve Alevilerin 'mum söndü yaptığını' ima eden cümleler kurdu. O dakikadan bu yana sadece Aleviler değil, Sünniler, demokratlar, laik insanlar, vicdan sahibi insanlar bütün Türkiye'de teyakkuz halindeler ve bu saldırıyı nefretle kınadılar, kınıyoruz." diye konuştu.

"ERBİL, KIBRIS'A PLAJLARA GÖNDERİLSİN"

Erbil'in şovmen olduğuna dikkat çeken Balkız, sunucuyu Kıbrıs'ta kumar ve plajlara gitmeye davet etti.

Balkız, şöyle konuştu: "Mehmet Ali Erbil bir şovmendir, bir hokkabazdır, bir madrabazdır. Ona bu lafları etmek düşmez. O gitsin Kıbrıs Kumarhanelerinde, Kıbrıs plajlarında yapması gerekenleri yapsın."

Star TV'nin konu hakkında gereken hassasiyeti göstereceğine inandığını ileten Balkız, Erbil'in bir an önce Kıbrıs'a gönderilmesi gerektiğini imalı bir şekilde kaydetti.

"BİZ KARDEŞLİK DEDİKÇE BİRİLERİ HUZURUMUZU BOZUYOR"

Balkız, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bir kardeşlik dedikçe, barış dedikçe, insan hakları dedikçe, Sünniler-Aleviler, Türkler-Kürtler birbirimizi anlayalım, dinleyelim, sevelim sevilelim, empati yapalım, kardeş olalım dedikçe, kimi sevgisiz, kimi seviyesiz, kimi sevimsiz insanlar bu tür söylemleriyle barışımızı kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar."

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.