Erçakmak'ın mezarı açılsın

Erçakmak'ın mezarı açılsın

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas'ta ölen ve Madımak Katliamı davası sanıklarından dönemin Sivas Belediye Meclisi'nin...

A+A-

Özçakmak'ın mezarı açılsınPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sivas'ta ölen ve Madımak Katliamı davası sanıklarından dönemin Sivas Belediye Meclisi'nin Refah Partili üyesi Cafer Erçakmak olduğu belirtilen kişinin Erçakmak olup olmadığının anlaşılması için mezarının açılmasını söyledi.
İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Pazar günü Sivas'taki evinde öldüğü ve gizlice gömüldüğü iddia edilen Cafer Erçakmak'a ilişkin, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Atilla Özdemir, ölen kişinin. davası halen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Madımak Katliamı sorumlusu Cafer Erçakmak olup olmadığı hakkında şüpheleri olduğunu söyledi.

Özdemir, dava avukatlarının yaptığı araştırmalar ve mahkemenin resmi belgelere dayanarak sunduğu dosyalara göre, firari sanık Erçakmak'ın Fransa'da yaşadığının anlaşılmasına rağmen, nasıl olur da Sivas'ta öldüğünün ve bundan devlet yetkililerinin nasıl haberinin olmadığını sordu. Özdemir, "Sanık eğer Fransa'dan Sivas'a kadar gelmişse, hangi yollarla, niçin ve nasıl Türkiye'ye giriş yapmıştır. 1998 yılına kadar kendisine emekli maaşı ödenen Sivas Katliamı sanıklarından Erçakmak'ın, başından beri Sivas'ta ya da ülke içinde yaşadığı ifade edilecekse, bu konuda ihmal ve sorumluluğu bulunanlar tespit edilip adalet önüne çıkarılacak mı?" diye sordu.

Özdemir ayrıca, Sivas Katliam'ı baş sorumlusu olduğu söylenen Cafer Erçakmak başta olmak üzere diğer firari sanıkların yakalanamayışının nedeninin katliam sanıklarının avukatlığını yapan ve şu anda AKP'de bakan ve milletvekili konumuna kadar gelen onlarca AKP'li yönetici olduğunu söyledi. Özdemir, son olarak, mahkemeye yaptıkları başvuru sonucu Erçakmak olduğu söylenen kişinin mezarının açılıp gerekli tespitlerin yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

DİHA - 12 Temmuz 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.