Erdal Öz anısına ödül

Erdal Öz anısına ödül

6 Mayıs 2006’da kaybettiğimiz, 1950 kuşağının önde gelen öykücülerinden, Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak amacıyla...

A+A-

6 Mayıs 2006’da kaybettiğimiz, 1950 kuşağının önde gelen öykücülerinden, Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak amacıyla ailesi tarafından düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün tanıtım toplantısı dün Pera Müzesi’nde yapıldı.

Can Yayınları’nın katkılarıyla verilecek ödül, her yıl, yaşayan ve son üç yıl içinde yeni bir yapıtı yayımlanmış  yazarın olacak. Aynı kişiye ikinci bir kez verilemeyecek olan ödülün ilk Seçici Kurulu Prof. Dr. Tahsin Yücel, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Cevat Çapan, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Nüket Esen, Semih Gümüş ve Can Yayınları adına Celâl Üster’den oluşuyor. Yazman ise yazar Faruk Duman. Seçici Kurul’un yenilenmesi için düşünülen uygulama gereği, her yıl 1 numaralı üye ayrılıp yeni bir üye eklenecek. Ayrılan üye altı yıl boyunca kurula yeniden seçilemeyecek.

Seçici Kurul üyeleri, 1 Mart’a kadar, ödüle aday gösterecekleri en çok üçer yazarı ödül yazmanı Faruk Duman’a bildirecekler. Değerlendirme toplantısı ise 16 Mart Pazar günü saat 11.00’de Can Kitabevi’nde yapılacak. Oyçokluğuyla belirlenecek sonuç, 17 Mart Pazartesi 11.00’de açıklanacak. Ödül töreni ise Erdal Öz’ün doğum günü olan 26 Mart 18.00’de Pera Müzesi’nde düzenlenecek. Erdal Öz Edebiyat Ödülü, 15 bin YTL ve Handan Börüteçene’nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciğinden oluşuyor.

Bilgi için: (0212) 252 5675

MİLLİYET SANAT - 7 Şubat 2008

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.