Erdoğan Alevilerin iftarına katılacak

Erdoğan Alevilerin iftarına katılacak

Erdoğan Alevilerin iftarına katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilerle AKP'nin ilişkisini geliştirmek için harekete geçiyor....

A+A-

Erdoğan Alevilerin iftarına katılacakErdoğan Alevilerin iftarına katılacak
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilerle AKP'nin ilişkisini geliştirmek için harekete geçiyor. Alevi olan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nu danışmanı yapan Erdoğan, Alevilerle de sık sık bir araya gelecek. Erdoğan, ilk olarak ocak ayında bin Alevi'nin katılacağı iftar yemeğine katılacak.

'Başbakan cemevine gidecek'

Alevilerle ilişkileri geliştirme çerçevesinde Erdoğan'ın ocak ayı içinde Alevilerin düzenleyeceği geceye katılacağı öğrenildi. Erdoğan'ın hicri takvimle Muharrem oruçlarına başlayacak Alevilerin iftar yemeğine katılmasının planlandığı belirtildi. Bu toplantıda Erdoğan'ın Alevilerin sorunlarını dinleyeceği ve partisinin Alevilere yönelik açılımını anlatacağı öğrenildi.

AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan'ın makam katı olan 8. katta bir oda tahsis edilen ve yemeği düzenleyen Alevi kökenli Çamuroğlu, şunları kaydetti: "Ankara'da bir iftar vereceğiz. Bu 1000 kişilik bir yemek olacak. Başkonuğumuz başbakan olacak. Bu yeni bir açılımdır, gerisi de gelecek. Başbakan'ımız cemevlerine de gidecektir. Gitmesi için de çok neden vardır."

ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
22.11.2007 - MİLLİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.