Erdoğan Ayak takımının Cevabını 1 Mayıs'ta Görecek

Erdoğan Ayak takımının Cevabını 1 Mayıs'ta Görecek

Erdoğan Ayak takımının Cevabını 1 Mayıs'ta GörecekDİSK, TKP, EMEP ve Birleşik Kamu-İş, 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasına ve Taksim'de...

A+A-

Erdoğan Ayak takımının Cevabını 1 Mayıs'ta Görecek

DİSK, TKP, EMEP ve Birleşik Kamu-İş, 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasına ve Taksim'de kutlanmasına karşı çıkan Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Erdoğan "Ayaklar baş olursa kıyamet kopar" demişti.

1 Mayıs'la ilgili bugün partisinin grup toplantısında konuşurken "Ayaklar baş olursa kıyamet kopar" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a emek örgütleri ve siyasi partiler tepki gösterdi.

Erdoğan, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yapılamayacağını, "kanunen yasak olduğunu" belirtirken bu sözü söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi "Bizler ayaktakımı olarak siyasi anlayışınızı bu kadar açıkça ifade etmenizi ibretle karşılıyoruz" dedi.

"Zaten sizi ve siyasal iktidarınızı, emeklilik hakkımızı, sağlık hakkımızı elimizden alırken tanımıştık. Kıdem tazminatı hakkımıza göz dikerken tanımıştık."

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de bir yazılı açıklama yaparak "AKP'nin yöneticileri arasında çoban olmadığı gibi, tek bir işçi, yoksul köylü de bulunmamaktadır. Buna karşın işçiler, köylüler bu ülkenin bütün yükünü sırtlarında taşımaktadırlar" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, hükümetin 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan etmeyeceğini söyleyerek ve Taksim'deki kutlamalara karşı çıkarak "sınıf tutumunu sergilediğini ve 70 milyonun hükümeti olmadığını gösterdiğini" söyledi.

"Kapitalist işletme ve tekeller her yıl kar ve ciroları artarken işçilerin ve emekçilerin hali ortadadır. Halen yılda bir gün iş bırakmaya dahi tahammül gösterilmemesi sermaye sınıfının aç gözlülüğünü ve de korkusunu göstermektedir."

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, hükümetin 1 Mayıs'ı tatil ilan etme sözünü tutmadığını vurguladı; 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını söyledi.

"İktidarın ekonomik politikalarının yanlışlığının maliyeti yine çalışana çıkarılmıştır." (EÜ/NZ)

BİA Haber Merkezi - İstanbul
22 Nisan 2008, Salı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.