Erdoğan Aydın Cumhuriyet karanlık

Erdoğan Aydın Cumhuriyet karanlık

Erdoğan ‘Aydın’ Cumhuriyet karanlık Okurlar, Erdoğan Aydın’ın Cumhuriyet’ten atılmasına tepkiliCumhuriyet gazetesi eski yazarı Erdoğan...

A+A-

Erdoğan ‘Aydın’ Cumhuriyet karanlık Erdoğan ‘Aydın’ Cumhuriyet karanlık

Okurlar, Erdoğan Aydın’ın Cumhuriyet’ten atılmasına tepkili

Cumhuriyet gazetesi eski yazarı Erdoğan Aydın’ın katıldığı bir programın ROJ TV’de yayınlaması sonucu gazetedeki işine son verilmesi, Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi tarafından Cumhuriyet gazetesi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

“Erdoğan bizim Aydın’ımızdır. Dokunamazsınız” pankartı taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Zeynep Çatalkaya, Türkiye’nin yakın tarihinde ilerici, demokrat, kesim için önemli bir yeri olan Cumhuriyet gazetesinin artık şovenizmin yayın organına dönüştüğü yorumunu yaptı. “Görünen köy kılavuz istemez. Cumhuriyet gazetesi ne solcu ne demokrat ne de ilericidir” diyen Çataklaya şöyle devam etti: “MHP’ye övgüler düzen, kızıl elma koalisyonunun sözcülüğünü yapan, sermaye çevrelerine methiyeler düzen, Kürt sorununda eşitlikçi ve demokratik bir yaklaşım yerine askeri müdahaleyi savunun bir gazetedir.” Çatalkaya, Cumhuriyet, Vakit ve Zaman gazetelerinin hepsinin birden iş milliyetçiliğe gelince şahin kesildiklerini de belirterek “bir aydını hedef tahtasına koymanın ne gibi sonuçlar yaratacağın acı tarimizden biliyoruz” dedi. “Karanlığa Karşı Özgür Demokratik Türkiye”, “Emperyalizme, Gericiliğe, Militarizme Son” sloganları atan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

(İstanbul / EVRENSEL) - 12.11.2007

Cumhuriyet'e Roj TV protestosu

Roj TV'de zorunlu din dersi ve AKP'nin anayasa taslağıyla ilgili düşüncelerini açılayan yazar Erdoğan Aydın'ın Cumhuriyet Gazetesi'nden atılması protesto edildi.

Geleceğimizi İstiyoruz Gençlik İnisiyatifi aktivisti bir grup, 'Erdoğan bizim aydınımızdır. Dokunamazsınız' yazılı pankartı ve 'Karanlığa karşı demokratik Türkiye', 'Erdoğan aydın, Cumhuriyet karanlıktır' sloganları eşliğinde Cumhuriyet Gazetesi önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Zeynep Çatalkaya, Erdoğan Aydın'ın, Roj TV'de 23 Ekim'de yayımlanan bir programa katıldığı için Cumhuriyet Gazetesi tarafından işten atıldığını hatırlatarak, gazeteyi 'şovenizmin yayın organı' olarak nitelendirdi.

Çatalkaya, 'Gazetenin yazar Erdoğan Aydın'a gösterdiği tavır adeta bu durumu perçinlemiştir' dedi. Aydın'ın Alevilik üzerine kitaplar yazarak, hakim dini görüşün okullarda zorunlu olarak okutulmasına karşı çıkan, hükümetin gerici uygulamalarını eleştiren bir yazar olduğuna dikkat çeken Çatalkaya, şunları söyledi: 'Aydın'ın bu görüşleri uzunca bir süredir, gerici, yobaz basın kuruluşlarını rahatsız etmektedir. Erdoğan Aydın'a karşı yobazların başlattığı ve 'özde değil, sözde ilerici' Cumhuriyet Gazetesi tarafından sahiplenen linç girişimini kaygıyla karşılıyoruz. Bir aydını hedef tahtasına koymanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu Hrant Dink ve Aziz Nesin örneklerinde açık bir şekilde yaşadık. Bu nedenle tehlikenin farkındayız.' Çatalkaya, 'Bu ülkenin eli silah tutan beyaz berelilere değil, kalem tutanlara ihtiyacı var' dedi.

İSTANBUL - 12.11.2007 - ÖZGÜR GÜNDEM

Geleceğimizi İstiyoruz inisyatifi: Erdoğan 'aydın', Cumhuriyet 'karanlık'

"Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnsiyatifi", Cumhuriyet Gazetesi önünde yazar Erdoğan Aydın' ın işten çıkartılmasını protesto etti. İstanbul Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan "Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnsiyatifi", burada bir basın açıklaması yaptı. İnsiyatif adına açıklamayı yapan Zeynep Çatalkaya,''Bugün burada kendisini solda zanneden bir gazetenin önündeyiz. Türkiye' nin yakın tarihinde ilerici, demokrat bir kesim için önemli yeri olan Cumhuriyet gazetesi artık şovenizmin yayın organıdır'' dedi. Protesto gösterisinde "Vakit, Zaman, Cumhuriyet kutsal ittifak" yazılı pankartlar taşındı.

Çatalkaya, açıklamasında Erdoğan Aydın' ın hükümetin gerici uygulamalarını eleştiren bir yazar olması sebebiyle hedef tahtası haline geldiğini söyleyerek, ''Erdoğan Aydın, alevilik üzerine kitapları olan, hakim dini görüşün okullarda zorunlu okutulmasına karşı çıkan, hükümetin gerici uygulamalarını eleştiren bir yazardır. Bu görüşleri nedeniyle uzunca bir süredir gerici, yobaz basın kuruluşlarını rahatsız etmektedir. Son olarak alevilik üzerine bir tartışma programına katılmıştı. Programın Roj Tv' de yayınlanması nedeniyle Erdoğan Aydın gerici basın kuruluşları tarafından hain ilan edildi. Aydın, hedef tahtasına oturtuldu, milliyetçi Cumhuriyet Gazetesi de kendisinin işine son verdi'' diye konuştu.

''KUTSAL İTTİFAK''

Açıklamada Çatalkaya, Cumhuriyet, Vakit ve Zaman Gazeteleri iş özgürlüklere karşı olmaya geldiğinde kutsal ittifak içine girdiklerini söyledi. ''Cumhuriyet, Vakit, Zaman gazeteleri iş milliyetçileğe geldiğinde şahin kesilip yan yana geldiler. Cumhuriyet sözde düşman gazetelerin direktifleri ile kendi yazarını işten attı. Gerici liberal ziyniyetlerle; ulusalcı, darbeci zihniyet, iş özgürlüklere karşı olmaya geldiğinde kutsal bir ittifak içine giriverdi'' dedi.

CUMHURİYET, SÜREKLİ SAĞ'A ÇEKİYOR

Çatalkaya, Cumhuriyet Gazetesi' nin demokrat ve ilerici bir gazete olmadığını, sürekli sağ'a çeken bir gemi olduğunu ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti; ''Görünen köy kılavuz istemez. Cumhuriyet Gazetesi, ne solcu ne demokrat ne de ilericidir. MHP' ye övgüler düzen, kızıl elma koalisyonunun sözcülüğünü yapan, sermaye çevrelerine methiyeler düzen, Kürt sorununda eşitlikçi ve demokratik bir yaklaşım yerine askeri müdahaleyi savunan gazete, sürekli sağ' a çeken bir gemi gibidir'' şeklinde konuştu.

''TEHLİKE'NİN FARKINDAYIZ''

Çatalkaya, açıklamasının sonunda,''Bir aydını hedef tahtasına koymanın ne gibi sonuçlar doğurduğunu Aziz Nesin ve Hrant Dink örneklerinde acı bir şekilde yaşadık. Tam bu yüzden tehlikenin farkındayız. Bizler bu ülkenin geleceği olan gençler olarak hiçbir demokratın, aydının, gerçek yurtseverin fikirleri yüzünden zarar görmesini istemiyoruz. Sonu kanlı biten sahnelerin tekrarlanmaması için Erdoğan Aydın' a sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin eli silah tutan beyaz berelilere değil kalem tutanlara ihtiyacı var'' diyerek sözlerine son verdi.

İnisyatif, açıklamanın ardından, ''Erdoğan 'aydın', 'Cumhuriyet' karanlık'', ''Karanlığa karşı Özgür Demokatik Türkiye'' sloganları atarak eylemlerini sonlandırdı.

Ali Cemal Karabudak
SESONLİNE - 12 Kasım 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.