Erdoğan Aydın'a Destek Mesajlarınızı Yayınlıyoruz

Erdoğan Aydın'a Destek Mesajlarınızı Yayınlıyoruz

Erdoğan Aydın'a Destek Mesajlarınızı YayınlıyoruzCumhuriyet Gazetesi tarafından "düşüncelerini açıklamak gibi büyük...

A+A-

Erdoğan Aydın'a Destek Mesajlarınızı YayınlıyoruzErdoğan Aydın'a Destek Mesajlarınızı Yayınlıyoruz

Cumhuriyet Gazetesi tarafından "düşüncelerini açıklamak gibi büyük bir SUÇ ! işlediği için" işten çıkarılan Erdoğan AYDIN'a destek artarak büyüyor.

Erdoğan AYDIN'a destek çağrısına güç veren internet sitelerinin, demokratik kurum ve kişilerin isimlerini ve gönderilen destek mesajlarını yayınlamaya başlıyoruz.

Sizlerde konu hakkındaki mesajlarınızı alevihaber@gmail adresine iletin. Gönderilen mesajlar bu başlık altında yayınlanacaktır.


Erdoğan Aydın' a karşı yapılan linç girişimini kınıyorum. Çok değerli Aydın' ımızın yanında olduğumuzu belirtiyorum.
 
Ali KENANOĞLU
HSAKD Başkanı


Cumhuriyet gazetesinin Erdoğan Aydın'a karşı bu tutumunu ırkçı ve şoven buluyoruz.
 
Ne var ki gazetenin bu yaklaşımı yeni değildir. O geçmişte  aynı tutumu Nazım Hikmet'ler için de göstermiştir. Bu günde kendi bünyesindeki aydınları tırpanlayarak aynı ırkçı yaklaşımını sürdürüyor. Kendisine işkence edenleri bağrına basan İlhan Selçuk'tan başka bir tepki beklemek zaten olanaklı değildir.Bilinmelidir ki hoşgörü, demokrasi düşmanlarına değil,demokrasiyi benimseyen gerçek aydınlara gösterilir.Bu düşüncelerle Cumhuriyet'i kınıyor Erdoğan Aydın'la birlikte olduğumuzu beyan ediyoruz.

DEM TV GENEL MÜDÜRÜ :   AV. RIZA SÜRENSOY
DEM TV YAYIN YÖNETMENİ :  SELAMİ İNCE
DEM TV HABER MÜDÜRÜ :   AHMET BAKIR
DEM TV YAYIN KOORDİNATÖRÜ:   EVRİM EKİNCİ
VE  DEM TV ÇALIŞANLARI


Canlar,

Ülkemiz son günlerde dar bir boğazdan geçmektedir.  Ancak bu örümcek kafalılarla zaten bundan başka bir şeyde beklenemez. Araştırmacı, Tarihçi Yazar Erdoğan AYDIN haksız bir şekilde özellikle gerici basın tarafından saldırılara maruz kalmıştır.

Üstelik bu saldırılara karşı duruş sergilemesi beklenirken, Cumhuriyet gazetesi yönetimi de yazarına sahip çıkacağı yerde, örümcek beyinlilerle bir olup yazarının yazılarını engellemiştir. Cumhuriyet Gazetesi Yönetimini kınıyorum. Bundan sonra Cumhuriyet gazetesi okumuyorum ve çevremdekilere de okumamaları için elimden geleni yapıyorum.

Oylum Kuzukıran
PSAKD Maltepe Şb


Cumhuriyet Gazetesini en ağır şekilde (ağırlığın derecesini siz belirleyin) KINIYORUM.

Bu gazetenin bundan sonra Okunmamamasını öneriyorum. (Zaten okumuyordum)

Zülfü AKAR


Yazarının nerede, nasıl ve ne şekilde düşüncelerini açıklayacağına karar vermek istenmesi açıkça düşünce özgürlüğü ve düşünceyi ifadenin açık ihlali olan despotik bir tutumdur. Sevgili dostum, arkadaşım Erdoğan Aydın Tatlav'a Cumhuriyet gazetesinin uyguladığı ve 'açık şiddet' olarak yorumladığım davranışı kınıyorum. Erdoğan Aydın'a sıcak dostluk ve dayanışmalarımı iletiyorum...
 
(Konu ile ilgili haberimiz 4 Kasim 2007 Pazar gunu Sesonline.net'in mansetinde yer almistir )
 http://www.sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=50018 TIKLAYINIZ...
 
Sevgilerimle.
 
Yalçın Ergündoğan
Gazeteci, yazar
(BirGün gazetesi yazarı, ve sesonline.net haber sitesi Yayın Yönetmeni)


Merhabalar;
 
Arastirmaci, yazar Erdogan Aydın'ın Roj TV'de yaptığı konuşma sebebi ile yazma hakkının elinden alınmasını çok sevdiğim kendime , görüşlerime yakın bulduğum düşünce özgürlüğünden, insan haklarından yana demokrasiyi savunan Cumhuriyet Gaztesi'ne yakıştıramadım, yapılmaması gerkiyordu.Konu ne olursa olsun eğer demokrat bir ülkede yaşıyorsak ya da öyle olduğu söyleniyorsa insanlar düşüncelerini dile getirebilmeli ayrıca konuşmasını ister X kanalında ister Y kanalında yapsın bu sorun yapılmamalı ki bu konuşmayı yapan bir araştırmacı yazar ise daha rahat dile getirebilmeli davet edildiği her kanala gitmeli diye düşünüyorum. Cumhuriyet gazetesine olan kırgınlığımı belirtmek istiyorum. Kişilerin düşüncelerini dile getirmesinde ne gibi bir kötülük olabilir,bunları aştığımızı düşünüyordum ama malesef aşamamışız. Başka bir gazetede bu olay yaşansaydı bu kadar üzülmezdim  ama Cumhuriyet yapmamalıydı. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır biz gençleri hayal kırıklığına uğrattınız biz kimden feyz alıp demokrat bir ülkede yaşadığımızı düşüneceğiz çok üzgünüm çok..
 
Saygılarımla,

Sakine KURT


ERDOĞAN AYDIN'A
 
Şovenizme, Saldırganlığa
Gözünü Kapayan Aydın,
Görevini Yerine Getiremez!

Oligarşi, Kürt halkına karşı savaş yürütebilmek için şovenizmi kışkırtıyor, şovenizmle zehirlediği kitlelerden güç almaya çalışıyor. Emperyalizmin işbirlikçisi oligarşi açısından doğal olan bu politikanın, aydınlar tarafından savunulması doğal değildir.

Örneğin, Yalçın Bayer, Hikmet Bila gibileri bu şovenist politikalara, gerçeklere gözlerini kapayarak destek veriyorlar. Şöyle yazıyorlar örneğin:

"Herkes kol kola teröre lanet yağdırıyor. Oyuna gelmiyor; bir olay çıkmıyor." (Yalçın Bayer, 28 Ekim 2007 Hürriyet)

"Millet bir haftadır sokaklarda...Olgunlukla ama coşkuyla.. Bu çağda Türkiye'ye dayatılmak istenen 19'uncu yüzyıl sömürgeciliğine karşı uyanmadır." (Hikmet Bila- Cumhuriyet)

Elbette aydın, yurtsever, vatansever olacaktır. Fakat, vatan nasıl savunulur, yurtsever nasıl olunur?

Bir aydın, halkın bir kesimini düşman olarak tanımlayarak vatansever olabilir mi, terör demagojisiyle sömürgeciliğe karşı çıktığını iddia edebilir mi? Şovenizmi görmezden gelerek, şovenizmin körüklenmesine destek vererek vatan nasıl savunulabilir?

Elbette, bu gösterilerde halkın emperyalizme tepkisi de kullanılmaktadır, fakat bu tepki, anti-emperyalist bir zeminde değil, tersine Kürt düşmanlığı zemininde geliştirilmektedir. Faşizm, şovenizm zemininde çeşitli kesimleri, birçok yerde kendinden olmayana saldırtıyor, kurumları bastırıyor, tehditler yağdırıyor, terör estiriyor. Tehlike de buradadır.

Peki aydın olan kişi, nasıl olur da bu tablodaki halkları birbiriyle çatıştırma tehlikesini görmezden gelebilir, bu zemini körükleyici değerlendirmeler yapabilir? Oysa, tersine aydın misyonu taşıyanın, neden Kürt halkının dilini yasaklıyoruz, neden Kürt halkının kimliğini yasaklıyoruz, neden illa da Kürt'ü Türk'leştirmeye çalışıyoruz diye sorması gerekmez mi? Bu politikalar tüm dünyada emperyalistlerin kullandığı zeminler olmuştur. Gerçekten aydın olan kişi, bu zemini ortadan kaldırmayı düşünür, yoksa hem bu zemine karşı çıkmayıp, hem de emperyalizme sömürgeciliğe karşı çıkıyor gibi görünmek inandırıcı değildir.

Bir aydın, ülkesindeki halkların birlikte yaşamının koşullarını savunarak vatansever olabilir ancak. Çünkü, ancak vatanı savunmanın, bağımsızlığı savunmanın, sömürüye karşı çıkmanın zemini bu şekilde yaratılabilir. Aydın, halkların kardeşliğini ve zulme, sömürüye, işgallere karşı birlikte mücadelesini savunmalıdır

Türkan DOĞAN
PSAKD ÇİĞLİ ŞUBE BAŞKANI


Erdogan AYDIN gunumuzun aydın gecinen statukocularından cok farklidir, o gerçek bir aydindir, bu unvanı sonuna kadar hakettigini dusunuyorum, gazeteniz yonetiminin almıs oldugu isine son verme kararini kiniyor ve gazetenizi boykot ediyorum...

Nurettin ÖZATA


Erdoğan Aydın Yalnız Değildir !....

Araştırmacı-yazar Erdoğan Aydın’ın  Roj TV'de bir programa konuk olarak katılması ve programda AİHM'in 'zorunlu din dersi'  kararı ile ilgili düşüncelerini açıklaması ve son günlerde medyada süren Savaş çığırtkanlığı"na kaşı çıkması  nedeniyle Cumhuriyet Gazetesindeki ve Gazete ekindeki yazılarına son verilmesine ve yayınlanmaması son derece anti-demokratik bir uygulama olup, Cumhuriyet yönetiminin inançsal ve etnik farklılıklara tahammülsüzlüğünün bir göstergesidir.

Bu anti-demokratik tavrı kabullenmeyeceğimiz gibi, nereden gelirse gelsin baskıcı ve yasakçı anlayışa karşı sesimizi yükselteceğimizi, Erdoğan AYDIN’ın yalnız olmadığını buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz

Erdal YILDIRIM 


İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır…

Unutulmamalıdır ki ilim sahibi araştırmacı yazar Erdoğan AYDIN yalnız değildir…

Bu Ülkede Gerçekleri söylemek, Barışı ve Kardeşliği savunmak geçmişten günümüze her zaman tepkiyle karşılanmıştır..Ama  günümüzde Milliyetçi çığırtkanlığın yükseldiği ve kamplaşmaların yaşandığı şu günlerde barışa ve kardeşliğe daha fazla ihtiyaçımız varken cumhuriyet Gazetesinin bu davranışını kınıyorum…

Erdoğan AYDIN Barışın ve Kardeşliğin yükselen sesidir…

Nedim GÜLSEN


Şube Yönetimi olarak Aşağıdaki metni onaylıyoruz. Erdogan Aydın'ı destekliyoruz.... Biliyoruz ki Cumhuriyet gazetesi her zaman ki duruşunu sergilemiş düzenin kokuşmuşlugundan kendini kurtarmak yerine,yedeklenmiştir. Geleneğini bozmamıştır.

Mustafa KARABUDAK
PSAKD Mamak Şubesi


Erdoğan Aydın, aydın olmanın ölçütlerini 25 yıldır şahsında taşıyan; faşizmin her türlüsünün üretildiği bu coğrafyada bildiğini halktan yana yüreklice ifade edebilen nadir aydınlardandır. Cumhuriyet'te niye bulunduğunu da pek anlayamıyorum ama işinden atılmasını protesto ediyorum.

Sultan DEMİROĞLU


Metine imzamı atıyorum
 
Turan ESER
ABF Genel Sekreteri


Yazının altına imzamı atıyor ve Erdoğan Yoldaşımın her zaman yanında olduğunu bilmesini isterken tüm Alevi ve Anti-Faşistlerinde desteklerini bekliyorum. Bu yapılanlar Erdoğanı yıldıramaz bunun bilincinde ve bilincindeyiz. Hepinize kolay gelsin.

Sadık ŞAHİN
Mamak - ANKARA


Milliyetçi çığırtkanligin yükseldiği, vatan, millet edebiyati ile toplumun gerildigi, kamplasma ve catisma ortaminin yaratilmak istendigi su gunlerde, barisin ve kardesligin sesini yukselten Erdogan AYDIN yalniz degildir.
 
Bir aydini bir yazari bir dusunuru harcamak bu kadar kolay olmasa gerek.
 
Demokrat bir gazete olarak bildigimiz Cumhuriyet Gazetesinin bir aydini bu sekilde cezalandirmasini kabul demiyorum.
 
Cumhuriyet Gazetesini protesto ediyorum.Ve herkesi bu guzel ve anlamli cagriya katilmaya, E-mail ve fakslarla Cumhuriyet Gazetesini protesto etmeye davet ediyorum.
 
Saygılarımla.

Recai ÖZDEMİR


Erdoğan AYDIN'ı Destekliyoruz.

Bu ülkenin kapısında yazar Demokrasi, o nedenle, Bu ülkede Demokrasi mücadelesi vermek zordur. Bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi veren her aydın ve düşünür bu bilinçliliğinin ödülünü yıllarca her boyutuyla almıştır. Kimileri tutuklanmış, kimileri katledilmiş, kimleri işlerinden kovulmuş,çeşitli engellerle karşı karşıya kalmışlardır, kalmaya da devam ediyorlar.

Bu nedenle Erdoğan AYDIN'ında çalıştığı ( toplumda demokrasinin savunucusu gözüken) Cumhuriyet gazetesinden çıkartılmasına şaşırmadım. Savaş çığırtkanlığı yapan ve halkları birbirine kırdıracak şoven dalgalanmayı yaratan zemin mubah gözüküyor son günlerde. Ne desen suç, ne desen kabahatla şekilleniyor.

Demokrasi mücadelesinde taraf olan herkesi bende araştırmacı yazarımız sevgili Erdoğan AYDIN'ı desteklemeye çağırıyorum. Ve son olarak 19 Kasım da yitirdiğimiz Enver GÖKÇE'nin dizeleriyle yazarımıza selamlarımı gönderiyorum

TÜRKAN DOĞAN
PSAKD ÇİĞLİ İZMİR
TÜRKİYEM

Senin emekçin olaydım
şen olası türküsü
dost kokusu, dost selamı Türkiye
                              Ankara / 1945

DESTEKLEYENLER:

Turan ESER   Ankara - Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri

Erdal   YILDIRIM     İstanbul - Nakliyeci
Ferhat  TUNÇ          İstanbul     Sanatçı
Ali  Rıza TELEK        İstanbul    Serbest
Metin ARSLANDOGMUS     İstanbul    Tekstil
Hidir  CAM                İstanbul    Muhasebe
Nurettin GÜLEÇ  İstanbul          Sanatçı
Gulay  ISERI       İstanbul     Esnaf
Ilhan  KILICARSLAN      İstanbul    İşletmeci
Nebahat  BEKTAS       İstanbul    Avukat
Hasan  SAĞLAM       İstanbul    Sanatçı
Nedim GULSEN          İstanbul    Serbest
Muharrem KUZUKIRAN      İstanbul    Şoför
Sahra YETER        Adana    Serbest
Riza AYDIN            Adana    Emekli
Turkan DOGAN        İzmir    Serbest 
Zulfu  AKAR         İstanbul    Mali Müşavir
Veli  DURMAZ      İstanbul    İşletmeci
Kemal YILDIRIM        Almanya    Fotoğrafçı
Atilla  ÖZDOĞAN       İstanbul     Esnaf
Bora CICEK         İstanbul    Serbest
Meral  YILDIRIM         Almanya    Öğrenci
Caner  SAHIN           İstanbul    İşletme
Deniz  YILDIRIM     İstanbul     Serbest
Ersin  GEDIK         İstanbul    İşçi
Gulnaz  AKDOGAN        İstanbul     İşçi
Nurhan SAHIN     İstanbul     Mali Müşavir
Olcay  YILDIRIM       İstanbul    Serbest
Aydın  SAHIN         İstanbul    Emlak
Aynur  KARA       Ankara    Muhasebe
Binali  SAYGILI        İstanbul    Elektrikçi
Metin  ARSLAN      İstanbul     İşçi
Cihan  CELIK       İstanbul      Sanatçı
Emrah SAHIN      İstanbul    Serbest
Mehmet  TEKEL       İstanbul    İşçi
Ergün  YILDIZ      İstanbul     İşçi
Murat  YILDIRIM     Almanya    İşçi
Kazim  ENGİN      Antalya    Eğitimci
Hasan  YILDIRIM    Almanya     Bilgisayar Müh.
Sakine  KURT        İstanbul    İstatistikçi
Hasan  YAĞIZ      Ankara    Sendikaci
Dursun  KAYA      Antalya Erzincan Fırat Boyu Kül.Der.Bşk
Zarife KARATAS      Ankara    Muhasebe
Fethi  AYDIN          İstanbul     Serbest
Mehmet  ÖZDEMİR       Çerkezköy  İşçi
Akgül YILDIRIM       İstanbul     Ev Kadını
Ali Rıza   KOÇAL      Almanya     İşçi
Bakil  YILDIZ      İstanbul    İşçi
Cemal AKYOL      İstanbul    Esnaf
Kemal BÜLBÜL   Ankara    Eğitimci
Neşe CEYHAN       Ankara    Sendikacı
Özgür YILDIRIM      İstanbul    Serbest
Davut TÜRKOĞLU     Bursa    Emekli
Hüseyin  YILMAZ        İstanbul   Esnaf

DEMOKRATİK KURUM VE İNTERNET SİTELERİ:

  • http://www.alevihaber.org/ ALEVİ HABER SİTESİ
  • http://www.2temmuz.com/  2 TEMMUZ SİTESİ
  • http://www.pirsultan.net/    PSAKD GENEL MERKEZİ
  • http://www.atilim.org/         ATILIM GAZETESİ
  • http://www.alevi-fransa.com/  FRANSA ALEVİ BİRLİKLERİ FEDERASYONU
  • http://www.hubyar.org/          HUBYAR SULTAN ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ
  • http://www.pirsultankadikoy.org/  PSAKD KADIKÖY ŞUBESİ
  • http://f28.parsimony.net/forum68217/index.htm  GAH FORUM
  • http://f27.parsimony.net/forum67480/index.htm  ALEVİ FORUM 
  • http://www.gomanweb.com/   GOMANWEB SİTESİ
  • http://www.birgun.net/   BİRGÜN GAZETESİ
  • http://www.sesonline.net/  SESONLİNE HABER SİTESİ

***

ERDOĞAN AYDIN'A DESTEK KAMPANYASI VE ÇAĞRI METNİ İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.