Erdoğan Aydın'la dayanışma büyüyor

Erdoğan Aydın'la dayanışma büyüyor

Cumhuriyet'in işten attığı yazar Erdoğan Aydın'la dayanışma büyüyor[Sesonline] Cumhuriyet Gazetesi'nden atlan yazar Erdoğan Aydın'la...

A+A-

Erdoğan Aydın'la dayanışma büyüyorCumhuriyet'in işten attığı yazar Erdoğan Aydın'la dayanışma büyüyor

[Sesonline] Cumhuriyet Gazetesi'nden atlan yazar Erdoğan Aydın'la dayanışma ve Cumhuriyet Gazetesi'ne tepkiler giderek büyüyor. Şimdi de 78'liler Girişimi de bir protesto kampanyası başlattı. Nimet Tanrıkulu, Prof. Dr. Tahsin Yeşildere ve Feyyaz Yaman'ın ilk imzacıları olduğu metinde; "Tarihçi Yazar Erdoğan Aydın, Roj Tv'de 'AİHM'nin zorunlu din dersleri kararı ve AKP Anayasası' konulu programa katıldığı gerekçesiyle önce Zaman gazetesinin ırkçı -şoven kampanyasıyla karşı karşıya kalmış, arkasından da Cumhuriyet Gazetesi tarafından işinden atılmıştır" denilerek şu görüşlere yer verildi:

"Cumhuriyet Gazetesi'nin, yazarı Erdoğan Aydın'ı, siyasi linç kampanyası karşısında basın ahlakı ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde sahiplenmesi gerekirken, işine son vererek ırkçı-şoven yaklaşım ile aynı kulvarda yer alması, düşünce özgürlüğü açısından nerelere savrulduğumuzu göstermesi bakımından son derece düşündürücüdür.

Bununla da yetinmeyen Cumhuriyet gazetesi, yazarın Cumhuriyet Kitapları’nda basılmış 8 kitabını TÜYAP Kitap Fuarı'ndan çekmesi ve duyurusunu yaptığı söyleşisini iptal etmesi ise durumun vehametini daha da arttırmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin bu kararı, basın ve düşünce özgürlüğü tarihimiz açısından ibret vericidir. Erdoğan Aydın'ın sadece düşüncelerini ifade etmesi nedeniyle işten çıkarılması, insan hakları ve düşünce özgürlüğü açısından kabul edilemez.

Ülkemizin, her zamankinden daha çok aydınlanmaya, ifade özgürlüğü ve barışa ihtiyaç duyduğu böylesi bir ortamda, medyatik bir linçle karşı karşıya kalan Erdoğan Aydın'ın maruz kaldığı bu uygulamayı kınıyor, sizleri dayanışmaya davet ediyoruz..."

Metne imza atmak isteyenlerin; "Erdoğan Aydın'la Dayanışma metnini imzalıyorum" cümlesiyle ad, soyadı ve meslek bilgilerini içeren bir e-postayı

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy1978 = '78lilergirisimi' + '@';

addy1978 = addy1978 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text1978 = '78lilergirisimi' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

1978 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

adresine göndermeleri istendi.

9 Kasım 2007 - Sesonline

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.