ERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, Dokunamazsınız

ERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, Dokunamazsınız

ERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, Dokunamazsınız!    Devrimci Genç: Cumhuriyet Gazetesi Önünde Eylemdeyiz Kamuoyunun...

A+A-

ERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, DokunamazsınızERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, Dokunamazsınız!    

Devrimci Genç: Cumhuriyet Gazetesi Önünde Eylemdeyiz
 
Kamuoyunun ilgisini bu konuya çekmek, gençlerle aydınlar arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek, geleceğimizi karanlık güçlerin eline bırakmamak için 11 Kasım Pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyet Gazetesi önünde bir basın açıklaması yapacağız.
Tüm halkımız davetlidir.

Karanlığı Parçala
Geleceğe Sahip Çık!

ERDOĞAN bizim "AYDIN"ımızdır, Dokunamazsınız!
 
Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisyatifi'nin Gazeteci-Yazar Erdoğan Aydın'ın Cumhuriyet gazetesinden kovulmasıyla ilgili yapacağı basın açıklamasına çağrı...

Basına ve kamuoyuna,

Son günlerde toplum içerisinde yükselen şoven dalga sınır tanımaz bir hal aldı. Sivil faşizm sokaklarda at oynatırken, muhalif ve demokrat yurttaşlar “güvercin tedirginliği” yaşıyor. Yazılı ve görsel basın bu manzaraya yaptığı haberlerle çanak tutuyor. Farklı düşünen aydın ve yazarlar hedef tahtasına oturtuluyor ve yeni bir linç kampanyasının startı veriliyor. Tam da bu ortamda demokrat ve ilerici görüşleri ile bilinen Erdoğan Aydın’a karşı bir linç kampanyası başlatılmak isteniyor.

Gericilerle Darbeciler Kol kola
 
Bilindiği gibi Erdoğan Aydın çeşitli TV kanallarında değişik din ve mezheplerin de kendisini ifade edebileceği bir Türkiye’den, zorunlu din derslerinin kaldırılmasından söz eden açıklamalar yapıyordu. Aydın, Alevilik konusunda çeşitli kitapları olan ve laiklik kaygılarını farklı ortamlarda dile getiren bir kişidir. Bu açıklamaları ve yazıları ile İslamcı basının tepkisini çekiyordu. Erdoğan Aydın, geçtiğimiz haftalarda yine Alevilik konusu ile ilgili bir tartışma programına katıldı. Programın ROJ TV’de yayınlanması ve Aydın’ın bu programa konuk olarak katılması sebebiyle kendisi, özellikle AKP’ye yakın, cemaat ilişkilerinin finanse ettiği gerici basın kuruluşları tarafından “hain” ilan edildi.
 
İlericiliği kendinden menkul Cumhuriyet Gazetesi, tarikatçı basının haberlerinden hareketle Aydın’ın işine son verdi. Katıldığı bir TV programı yüzünden işinden olan Aydın, karanlık odakların hedef tahtasına oturtuldu. Cumhuriyet Gazetesi ise bunun bir aracı oldu.
 
“Birbirinin arabı ikizler,” Cumhuriyet ve Zaman Gazeteleri, iş bir yazarı karalamaya geldiğinde kutsal bir ittifakın içerisinde yer alıverdiler. Uzun zamandır şoven yazıları ile ulusalcığın yayın organı olan Cumhuriyet, sözde hasmı Zaman Gazetesi’nin direktifleri ile kendi yazarının işine son verebildi. Yani ulusalcılarla İslamcılar, iş özgürlüğe karşı gelmek olunca kol kola, omuz omuza olabildiler.
 
Cumhuriyet Demokrat Mı, Solcu Mu?

 
Bilindiği gibi Türkiye’de kapitalizmin eski ve yeni güçleri arasında bir iktidar mücadelesi yaşanıyor. Bir taraftan liberal zihniyetler yanına cemaat-tarikat ilişkilerinin desteğini alarak ülkeyi sermayeye peşkeş çekmeye çalışırken öte tarafta eski mevkilerini kaybeden asker-sivil bürokrasi milliyetçilik maskesi ile eski konumunu korumaya çalışıyor.
 
Cumhuriyet Gazetesi bu iki kutbun ikincisinin adeta sözcüsü konumuna gelmiş durumda. Gazete her türlü anti demokratik uygulamayı milliyetçilik kisvesi altında olumlarken, ne kadar demokrat olduğunu göstermiş oluyor. Gericilikle mücadele ettiğini söylerken bir başka gericiliğin yani faşizmin gölgesinden kurtulamıyor. Sistemle hiçbir sorunu olmayan gazete, sermaye çevrelerine çarşaf çarşaf methiyeler düzerken, anti-emperyalist”miş gibi” yapmayı kendisine yakıştırıyor. İlhan Selçuk seçimden önce MHP’ye övgüler düzerken, Kızıl Elmacıların sözcüleri gazetenin sayfalarını süslüyor. Kürt sorununun çözümünde eşitlikçi ve demokrat bir yaklaşım yerine askeri müdahaleyi savunan gazete, sol kamuoyunun nezdinde giderek sağa çeken bir gemi görüntüsündedir. Cumhuriyet ne ilerici ne demokrat ne de solcudur. Sermayenin bir tarafının yanında yer alan milliyetçi bir gazetedir.
 
Tehlikenin Farkındayız

Erdoğan Aydın’a karşı yobaz çevrelerin başlattığı daha sonra da “özde değil sözde ilerici” Cumhuriyet Gazetesi tarafından sahiplenilen linç girişimini daha önceden hatırlıyoruz. Hrant Dink öldürülmeden önce de burjuva basını tarafından hedef tahtasına konulmuş, karanlık odakların namlularının ucuna getirilmişti. Şimdi de aynı şey bir başka aydına yapılıyor.
 
Demokrat ve ilerici yazarlara karşı başlatılan bu linç kampanyalarının sonuçları ülkemiz tarihinde derin yaralar bıraktı. O yüzden hem gericilerin hem de milliyetçilerin bu tavrını tehlikeli buluyoruz. Faşizmin ayak seslerini duyuyor ve “tehlikeyi fark” ediyoruz.
 
Karanlığı Parçalayacağız
 
Bizler Geleceğimiz İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi olarak; geleceğimizi gericilere, faşistlere, emperyalizmin uşaklarına bırakmak istemiyoruz. Bunun için örgütleniyor ve mücadele ediyoruz. Mahallelerde, okullarda çalışmalar yapıyor, demokratik kitle örgütlerinin mitinglerinde emekçilerle, aydın ve demokratlarla buluşuyoruz.
 
Bizler bu ülkede hiçbir demokratın, aydının, gerçek yurtseverin fikirleri yüzünden zarar görmesini istemiyoruz. Bunun için Hrant Dink yaşarken kendisinin mahkemesine gitmiş, ona destek olmuş, MHP’li faşist grupların saldırısına göğüs gererek aydınımıza sahip çıkmıştık.
 
Sonu kanlı biten aynı sahnenin oynanmasına artık izin vermeyeceğiz. Erdoğan Aydın; özgürlükçü, ilerici, demokrat ve yurtsever bir kişidir. Bu ülkenin eli silah tutan beyaz berelilere değil eli kalem tutanlara ihtiyaç duyduğu günümüzde böylesi bir linç kampanyasına da karşı geliyoruz. Bizler özgürlükten ve eşitlikten yana gençler olarak Erdoğan Aydına sahip çıkıyoruz
 
Cumhuriyet Gazetesi Önünde Eylemdeyiz
 
Kamuoyunun ilgisini bu konuya çekmek, gençlerle aydınlar arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek, geleceğimizi karanlık güçlerin eline bırakmamak için 11 Kasım Pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyet Gazetesi önünde bir basın açıklaması yapacağız.
Tüm halkımız davetlidir.

Karanlığı Parçala
Geleceğe Sahip Çık!

www.devrimcigenc.org

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.