Erdoğan: "Candaş ve yoldaş medya türedi"

Erdoğan: "Candaş ve yoldaş medya türedi"

Erdoğan: İki türlü medya vardır şimdi. Candaş ve yoldaş medyaGrup konuşmasında CHP ve medyaya yüklenen Recep Tayip Erdoğan, CHP'de hiç...

A+A-

Erdoğan: İki türlü medya vardır şimdi. Candaş ve yoldaş medyaErdoğan: İki türlü medya vardır şimdi. Candaş ve yoldaş medya

Grup konuşmasında CHP ve medyaya yüklenen Recep Tayip Erdoğan, CHP'de hiç bir şeyin değişmediğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasından başlıklar...

İki türlü medya vardır şimdi. Candaş ve yoldaş medya

Bu medya, bu süre içerisinde gece gündüz demeden 24 saat mesai sarfettiler. Egemenlik milletindir. Medya egemenliği milletin egemenliğinden üstün değildir. Tersini düşünenler her zaman avucunu yalacaktır. Biz malum medya ile yürümüyoruz. Onlara rağmen ilerliyoruz ve buralardayız.

Bunlara alkış tutanlarıda gördük. Bu kişilerin o parti de neler yaptıklarını da biliyoruz. Statükocumuz sadece oyuncu değiştirdi. Kurultay sonrası Değişen hiç bir şeyl olmadı CHP'de. Tenekeyi altına boyayın istediğiniz kadar. Teneke yine tenekedir'

HÜrHaber -  25 Mayıs 2010

Erdoğan: "Candaş ve yoldaş medya türedi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yine CHP'yi hedef aldı ve "CHP'de önemli olan koltuğun değil, zihniyetin değişmesidir. Hafta sonu zihniyetin değişmediği ortaya çıktı" dedi. Erdoğan, 'yandaş medya' eleştirilerine de yanıt verdi: "Şimdi iki tür medya türedi; candaş medya, yoldaş medya. Manşetle gelen, manşetle gider."

(CNN TÜRK - AA) -- Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- CHP olağan kurultayını gerçekleştirdi. CHP'de önemli olan koltuğun değil, zihniyetin değişmesidir. Hafta sonu zihniyetin değişmediği ortaya çıktı. Zihniyetin bir katre dahi değişmediği ortaya çıktı. Bugüne kadar, malum medya dünyasındaki çevreler; AK Parti'ye destek veren bir medya grubu varsa, damgayı şöyle vuruyordu: Yandaş medya... Ama iki medya türedi şimdi. Candaş ve yoldaş medya...

- Bu süre içinde çok yoğun mesai sarfettiler. Hala mesai sarfetmeye devam ediyorlar. Medya egemenliği milli egemenliğin üzerinde değil. Medya egemenliği avunucunu yalar.

- AK Parti'nin rotasını millet çizdi. Medyayla yürümedik. Onlara rağmen iktidar olduk. Alkış tutanların köşelerinden AK Parti'ye nasıl vurdukları belli.

"Teneke tenekedir"

- CHP'de olan statükoculuk popülizme kayıyor. Statüko üslup, oyuncu değiştirdi. İstediğiniz kadar cilalayın, parlatın, özü değişmiyor. Tenekeyi istediğiiz kadar altın sarısına boyayın, altın olmaz. Teneke tenekedir. Bu CHP zihniyeti değişmez. Değişirse CHP'den geriye birşey kalmaz.

- Biz muhalefet partileri üslup, zihniyet değştirsin istiyoruz. Ana muhalefet partisinin değişim sloganıyla girdiği kurultay statükolucuğu sürdüren bir anlayışla sona erdi. VTR'sinde Ergenekon olayının olduğu kongreden bu ülkeye ne gelir soruyorum size?

- Vaatlerde bulunuyorlar... Bunlar Kayseri'ye Çankırı'ya deniz getirme vaadi gibidir. Biz Kayseri'ye deniz getiremedik ama baraj yaptık. Kaf dağının ardındakini vadeden siyasetçiden çok çekti bu millet.

"Manşetle gelen, manşetle gider"

- Yaşanan her olayda cilaları ve makyajları dökülecek. Manşetle gelen, manşetle gider. Sabah rüzgarıyla gelen, akşam rüzgarıyla gider. Son bir kaç hafta içinde eski gelen başkanlarının nasıl manşetlerle alaşağı edildiğini görsünler. "Aday değilim" deyip, neden aday oldun. timsahın gözyaşı bunlar.

- Yeni senaryoyu oynuyorlar ama yelkenleri manşetlerle şişirilenler açık denizde alabora olurlar. Halk kelimesini ağızlarından düşürmeyenler sırtlarını goygoyculara, çetelere dayamışlardır. İşsizliği sözkonusu edenler sırtlarını o işsizliğin en büyük müsebbibi olan  satükoya dayadı.

- Üç kelimelerinden biri 'halk' olanlar neden referandum sözkonusu olunca halka değil, Anayasa Mahkemesi'ne gittiniz.

- Biz tutarsız, nezaketsiz bir üslup karşısında, Mevlana'nın Yunus Emre'nin arı duru Türkçesiyle konuşmaya devam edeceğiz. Milletin rotasında yürümeye devam edeceğiz.

"Kılıçdaroğlu'nu aramam"

- Türkiye'nin kurucu partisiyiz diyen parti, Türkiye'nin iktidar partsini davet etmedi, biz davet edilmeyen yerde olmayız ve bunu da nezaketsizlik sayarız. Ben aramam. Çünkü benim davamım bir izzeti onuru var. Buna asla leke sürmem. Davet edilen eve gideriz. Kapı çalmadan hiçibir evden içeri de girmeyiz. Bu bizim geleneğimizdir.

CNN TÜRK - 25.05.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.