Erdoğan, Muharrem iftarına katılacak

Erdoğan, Muharrem iftarına katılacak

Erdoğan, Muharrem iftarına katılacakAK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun düzenlediği Muharrem ayı orucu iftar yemeği, 7 Ocak...

A+A-

Erdoğan, Muharrem iftarına katılacakErdoğan, Muharrem iftarına katılacak

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun düzenlediği Muharrem ayı orucu iftar yemeği, 7 Ocak Çarşamba günü Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Çamuroğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, iftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da katılacağı bildirildi.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Yönetim Kurulu"ndan yapılan yazılı açıklamada da “Vakfın, Abdal Musa Vakfı ile iftar yemeğine en üst düzeyde katılma kararı aldığı” belirtildi.

GEÇEN SENE

Erdoğan iftara geçen sene de 14 bakan ile beraber katılmış, ancak çok sayıda Alevi örgütü muharrem orucu iftarına katılmamış ve başbakan'ın katılımını da eleştirmişti.

Cem Vakfı, Hubyar Vakfı, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı, Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Araştırmalar Merkezi başta olmak üzere pek çok Alevi vakıf ve kuruluşu iftara katılmayacaklarını açıklamışlardı.

Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser'in, "Bu iftar girişimi, değişim taleplerimizi örtme çabası. Başbakan, samimiyse 2 Temmuz'da Sivas'ta halkımızla birlikte yürümelidir" çağrısı sonrasında Cem Vakfı Başkanı Doğan da taleplerini detaylandırmıştı.

AKP'nin iftar davetini samimi görmediklerini belirten Doğan, Alevi sivil toplum kuruluşlarından gösterilen tepkiye neden yanıt verilmediğini anlamadıklarını vurguladı. Doğan, "Taleplerimizi ortaya koyuyoruz. Eğitimden, vatandaşlık haklarına kadar uygulamada sonuç bekliyoruz. Bunlar olmadan, gerçek Alevileri temsil edenler bu iftara katılmayacaktır. Alevi sivil toplum kuruluşları ile dedelerimiz bu iftara tepkilerini açıklıyor. Bu noktada ortada kendi kendilerine yemek yiyecek görünüyorlar" diye konuşmuş ancak iftara katılmıştı.

HÜRHABER - 5 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.