Erdoğan, Sivas Madımak Katliamcısı katili affetti

Erdoğan, Sivas Madımak Katliamcısı katili affetti

Resmi Gazete'nde yayımlanan kararda Ahmet Turan Kılıç hakkında af kararı verildiği bildirildi

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Katliamı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen ve 26 yıldır cezaevinde bulunan Ahmet Turan Kılıç’ı affetti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Erdoğan, Kılıç’ın cezasını Anayasa’nın 104. Maddesi uyarına gerçekleştirdi.

Kılıç'ın oğlu Necdet Kılıç geçen günlerde Anadolu Ajansı’na (AA) verdiği demeç aracılığıyla babasının tahliyesini istemişti.

Kılıç, Sivas Katliamı’nın yaşandığı 2 Temmuz 1993'te cuma namazı kıldıktan sonra babasının emekli maaşını çekmek için bankaya gittiklerini söylemişti. Çarşıda alışveriş yaptıktan sonra babasıyla taksiye binerek evlerine döndüklerini anlatan Kılıç, kent merkezinde yaşanan olaylar sırasında babası ile evde bulunduklarını ve yaşananları görmediklerini öne sürmüştü.

 Kılıç, babasının suçsuz olmasına rağmen yalan beyanlarla olaydan 5 gün sonra gözaltına alındığını, dönemin emniyet müdürü ile 7 polisin babası aleyhine şahitlik yaptığını ve babasının bu nedenle cezalandırıldığını iddia etmişti.

Ahmet Turan Kılıç'ın torunu Ömer Yıldız da "Bu durumdaki bir insanın cezaevinde yatmasının imkanı yok. Cumhurbaşkanımız'ın bu durumda olan bir insanı hapiste tutacağına asla inanmıyorum” diyerek Erdoğan’a seslenmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum