Erdoğana 25 bin euroluk Alevi iftarı

Erdoğana 25 bin euroluk Alevi iftarı

Erdoğan’a 25 bin euroluk Alevi iftarı AKP’nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, 11 Ocak’ta Bilkent Otel’de...

A+A-

Erdoğan’a 25 bin euroluk Alevi iftarı Erdoğan’a 25 bin euroluk Alevi iftarı

AKP’nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, 11 Ocak’ta Bilkent Otel’de düzenlenecek iftarla ilgili bilgi verdi. Çamuroğlu, Aleviler’le Başbakan Tayyip Erdoğan’ı buluşturacak iftarın 25 bin euroya mal olmasını beklediklerini söyledi. Çamuroğlu, şu bilgileri verdi: “Yemeğin masraflarını, Antalya’nın Elmalı İlçesi’nde bulunan Tekke Köyü’nün Abdal Musa Vakfı karşılayacak. Yemeğin finansmanı, son kuruşuna kadar Alevilerce karşılanacak. Ne AKP’nin ne de devletin kasasından tek kuruş çıkacak. Allah’a şükür, yemeği karşılayacak paramız var.”

Çamuroğlu, Abdul Musa Vakfı’nın 7 yıl önce kurulduğunu ifade ederek, “Vakfın kurucuları arasında Cem Vakfı da bulunuyor” diye konuştu.

700 KURULUŞ DAVETLİ

Vakfın kurulduğu Tekke Köyü’nün, bin 200 kişilik nüfusa sahip olduğunu belirten Reha Çamuroğlu, şunları anlattı: “Köyde tiyatro ve helikopter pisti bile bulunuyor. Halen 800 kişilik aşevinin yapımı sürüyor. Vakfın üyeleri arasında işadamları ve gurbetçiler de var. Gece yapıp bağış toplayan bir örgütten değil, kendi öz kaynaklarını yaratan bir örgütten söz ediyoruz.”

AKP’li Çamuroğlu, 700’ü aşkın Alevi örgütünün geceye davet edildiğini belirterek, gerçek katılımın 11 Ocak tarihinde ortaya çıkacağını ifade etti.

Deniz GÜÇER / ANKARA
28 Aralık 2007 - Akşam - AHA 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.