Erdoğan'a Aşık Veysel Sorusu

Erdoğan'a Aşık Veysel Sorusu

Erdoğan'a Aşık Veysel Sorusu"Takkeli heykeli kaldıracak mısınız?"Aşık Veysel'in takkeli heykelinin yapılmasına ilişkin tepkiler sürüyor....

A+A-

Erdoğan'a Aşık Veysel SorusuErdoğan'a Aşık Veysel Sorusu

"Takkeli heykeli kaldıracak mısınız?"

Aşık Veysel'in takkeli heykelinin yapılmasına ilişkin tepkiler sürüyor. DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Şarkışla'daki takkeli Aşık Veysel heykelinin kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Şarkışla’daki takkeli Aşık Veysel heykelinin kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

Mert, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Şarkışla’da bulunan Aşık Veysel heykelinin kaldırılarak yerine hem fiziki olarak hem de giyim tarzı olarak kendisine hiç benzemeyen bu heykelin konulmasının gerekçeleri nedir?

Ünlü ozanın yakınlarını, sevenlerini ve adına kurulmuş sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken bu heykeli kaldırarak yerine Aşık Veysel’e benzeyen, giyim tarzı ve felsefesini andıran bir heykel koymayı düşünüyor musunuz?”

Cumhuriyet Haber Portalı - ANKA - 31 Temmuz 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.