Erdoğan'dan Alevilere Büyük Jest !!!

Erdoğan'dan Alevilere Büyük Jest !!!

Erdoğan'dan Alevilere Büyük Jest !!!  Başbakan Erdoğan, Alevi Cemaati'ne yönelik büyük bir adım atmaya karar verdi. 'Muharrem...

A+A-

Erdoğan'dan Alevilere Büyük Jest !!!Erdoğan'dan Alevilere Büyük Jest !!! 

Başbakan Erdoğan, Alevi Cemaati'ne yönelik büyük bir adım atmaya karar verdi. 'Muharrem Ayı'nda tarihi bir kucaklaşmaya imza atılacak. İşte o adım...

Tarihi kucaklaşmaya imza atacak olan Başbakan Erdoğan, Muharrem ayında Alevi Cemaati'nin önde gelen isimlerine iftar yemeği verecek. İftara Alevi dedeleri ve cemaatin önde gelen isimlerinden 200 kişi davet edilecek

Seçime bir hafta kala İstanbul'daki Alevi Dergahı Erlikbaba Kültür Derneği'ni ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan büyük kucaklaşma için bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Aleviler'in oruç tuttuğu Muharrem ayında, Alevi cemaatine iftar verecek olan Erdoğan böylece, Aleviler'in iftarına katılan ilk Başbakan olma ünvanını da almış olacak.

200 SEÇKİN DAVETLİ

Bilkent Otel'de yapılacak iftar için çok özel bir çalışma yürütülüyor. Türkiye'de ilk kez verilecek iftar yemeğine 200 civarında Alevi dedesi ve Alevi cemaatinin önderleri ile Aleviler'in kurdukları sivil toplum kuruluşlarının başkanları davet edilecek. İftara, AK Parti içindeki Alevi kökenli milletvekilleri, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile çok sayıda bakanın katılması bekleniyor. İftar Aleviler'in oruç tutacağı 9-21 Ocak tarihleri arasında Erdoğan'ın programının uygun olacağı gün gerçekleşecek. İftar yemeğinin hazırlıklarını AK Parti'nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu organize ediyor. Düzenlenecek programda Çamuroğlu'nun yarı sıra Alevi cemaatini temsilen bir iki Alevi dedesine söz verildikten sonra Erdoğan, kürsüye çıkacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

İftar, Alevi cemaatinin sorunlarını birinci elden hükümete aktarma fırsatını yakalaması bakımından da tarihi bir niteliğe sahip olacak. Türkiye'de ön yargılar ve duygusallıkla bir yere varılamayacağını vurgulayan Çamuroğlu, "Türkiye'de cemaatler arasında birilerinin örmeye çalıştığı duvarları yıkmamız gerekiyor. Toplumların bir birine yakınlaşması, tanıması doğrultusunda, ayrımcı düşüncelerden uzak yaklaşımların gerçekleştirilmesi şart. Bu iftar bunun için önemli bir adım olacak. Türkiye'de ilk kez böyle bir kucaklaşma yaşanacak" dedi.

ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI

Alevilere yönelik yine en büyük açılımlar AK Parti döneminde yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz yıl Cem Vakfı'nca belirlenen Alevi dedelerini gri pasaportla Almanya'ya gitmesini sağlamıştı. Dedeler, "Muharrem Ayı", "Aşure" ve Alevilik konusunda Almanya'da yaşayan Alevi kökenli vatandaşlarımızı bilgilendirmişti. Yine geçtiğimiz yıl Muharrem ayı içinde TRT'den Alevi vatandaşlara ilişkin programlar yapılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise son bir yıl içinde Alevi vatandaşlarımızın kendi inançlarının temel kaynaklarını orijinal kaynakları korunaklı özel ciltler şeklinde basmaya başladı.

22 Kasım 2007

Erdoğan Alevilere iftar yemeği verecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, Muharrem ayında Alevi vatandaşların temsilcilerine Ankara'da iftar yemeği verecek. AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, hükümetin Alevi vatandaşlarla kucaklaşması için bir dizi proje hazırladıklarını açıkladı. Çamuroğlu “Alevi vatandaşlarımızın Alevi oldukları için AK Parti'ye muhalif oldukları gibi yanlış bir izlenim var. Bunun ne Aleviler açısından ne de AK Parti açısından doğru olmadığını göstereceğiz. Karşılıklı güven ve sıcaklığı temin edeceğiz. Kucaklaşmayı sağlamak üzere adımlar atacağız” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

Alevilerin Muharrem ayında 12 gün oruç tuttuğunu kaydeden Çamuroğlu, “ Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan Alevi vatandaşlarımız ile Muharrem orucunun iftarında biraraya gelecek” diye konuştu. Ankara'da düzenlenecek iftar yemeğinin günü daha sonra kesinleştirilecek.

22.11.2007 - YENİ ŞAFAK
BİLAL ÇETİN/ ANKARA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.