Erdoğan'ın Alevi atağı

Erdoğan'ın Alevi atağı

Erdoğan'ın Alevi atağıBaşbakan, partisinin Alevilere yönelik açılım çerçevesinde 11 Ocak'ta katılacağı iftar yemeğine...

A+A-

Erdoğan'ın Alevi atağıErdoğan'ın Alevi atağı

Başbakan, partisinin Alevilere yönelik açılım çerçevesinde 11 Ocak'ta katılacağı iftar yemeğine kurmaylarıyla birlikte hazırlanıyor. Erdoğan'ın ayrıca cemevlerini ziyaret etmesi de planlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilere yönelik açılım yapmak ve partisinin Alevilerle ilişkisini geliştirmek için 11 Ocak'ta katılacağı iftar yemeğine kurmaylarıyla Başbakanlık'ta sık sık toplantı yaparak hazırlanıyor.

Erdoğan'ın, AKP'nin Alevi kesime yönelik açılımının devamı olarak iftardan sonraki günlerde cemevlerini ziyareti de planlanıyor.

Yemeği düzenleyen Erdoğan'ın danışmanı, Alevi kökenli AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Başbakan'ın cemevlerine de gideceğini belirterek, "Gitmesi için çok neden var. Bazı problemlerin çözülmesi için birbirimizle yakınlaşmamız lazım. Tanımamız lazım. Sıcak ortamlarla diyalog daha verimli olur. Bu yeni bir açılımdır, gerisi de gelecek" dedi.

Konutta çalıştılar

Erdoğan, önceki gün Başbakanlık Resmi Konutu'nda Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile görüştü.

Başbakan Erdoğan, bu görüşmenin ardından geçmiş hükümette Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'la da bir araya geldi. Basına duyurulmayan görüşmede Alevi açılımının ve Diyanet'in bu konuyla ilgili görüşünün ele alındığı öğrenildi. Görüşmede Aleviliğe kurumsal statünün nasıl kazandırılacağı konusu da ele alındı.

Çamuroğlu, Aleviliğe kurumsal statü kazandırılması için Diyanet bünyesinde bir birim kurulması gerektiğini vurgularken, Diyanet İşleri Başkanlığı Devlet Bakanlığı'na veya başka bir yere bağlı bir kurum oluşturulmasından yana görüş bildiriyor.

Bu arada DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Alevi inisiyatifinin muharrem ayında vereceği iftar yemeğinin "Aleviliğin inanç, kültür ve geleneğine ters düştüğünü belirterek, "Böyle bir yemeğe, aklı başında, onurlu hiçbir Alevinin gitmeyeceği inancını taşıyorum" dedi.

Abdullah Karakuş
MİLLİYET - 4 Ocak 2008

YAZICIOĞLU'NDAN ALEVİ MESAJI:

Hedef herkesin inancı içinde mutlu yaşaması

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Alevi vatandaşların sıkıntılarını çözmenin ve bir açılım getirmenin görevleri olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, "Kimsenin niyetlere dayalı beyanlarda bulunup da ortalığı karıştırmasının anlamı da yok" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türkiye'deki Alevi vatandaşların bazı sıkıntıları olduğunu, inançlarını değiştirmek, dönüştürmek niyetinde olmadıklarını, herkesin kendi inancı içinde mutlu bir şekilde yaşamasını hedeflediklerini belirtti. Bu konuda bazı talepler olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Bunlar oturulur, konuşulur. Bizim devlet sistemimizin yapısı bellidir. Bu yapı içinde neler olabilir, bu vatandaşlarımız nasıl daha rahat bir huzura kavuşabilir, bakacağız" dedi. Din görevlilerinin önüne, ulaşabilecekleri hedefler konulması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Performansa dayalı bir sistem, çalışanla çalışmayanın ayırt edilmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

ANKARA AA - MİLLİYET - 4 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.