Erdoğan'ın dileği: Ünversitede başörtüsü

Erdoğan'ın dileği: Ünversitede başörtüsü

Erdoğan'ın dileği: Ünversitede başörtüsü Üniversite öğrencileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan...

A+A-

Erdoğan'ın dileği: Ünversitede başörtüsü

Üniversite öğrencileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan 'Benim dileğim başörtülülerle başı açıkların el ele dolaştığı üniversiteler olsun' diye konuştu

ANKA - ANKARA - Üniversiteli öğrencilerle iftarda bir araya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, 'türban sorunu' konusunda ilginç mesajlar verdi. Erdoğan, "Benim dileğim, başörtülülerle başı açıkların el ele dolaştığı üniversiteler" dedi.

Erdoğan dün iftarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le birlikte Mehmet Akif Kız Öğrenci Yurdu'nda açtı. 1200 öğrencinin katıldığı basına kapalı iftar yemeğinde Erdoğan öğrencilerle sohbet etti ve sorularını yanıtladı.

Einilen bilgiye göre, türbanlı bir öğrencinin, "Üniversiteye türbanla girebilecek miyiz?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi: "Benim dileğim başörtülülerle başı açıkların el ele dolaştığı üniversiteler olsun. Birlikte sınıflarına rahatça girsinler. Bunun için uğraşıyoruz."

'Çocuklarım da katsayı kurbanı'

Erdoğan, yaşadığı katsayı sorunu nedeniyle okumak istemediği bir bölümde eğitimini sürdürdüğünü söyleyerek, "Bu hak mı?" diye soran bir başka öğrenciye ise, "Benim çocuklarım da Boğaziçi Üniversitesi'ni katsayı nedeniyle kaybettiler. Peki bu bana ve onlara hak mı? Çocuklarım da katsayı kurbanı. Bizim imkânımız var, yurtdışında okutuyoruz" dedi.
İftarda, kız öğrenciler, AKP'nin akademisyenlere hazırlattığı ve laiklikle ilgili tartışmalara neden olan yeni anayasa taslağı ile ilgili duydukları endişeleri de dile getirdiler. Bazı öğrencilerin, "Demokratik ve laik bir anayasa istiyoruz" demeleri üzerine Erdoğan şu karşılığı verdi: "Karşımda medyanın dolduruşuna gelmiş öğrenciler görüyorum. Biz laiklik ve demokratik bir anayasa için uğraşıyoruz." İftarda, son günlerde terör olayları nedeniyle artan şehitler de gündeme geldi. Önceki yıllara göre şehit sayısında azalma olduğunu kaydeden Erdoğan, ABD'nin bu sorunu tam olarak çözemediğini kaydetti. Erdoğan, "Şehitler olacak ama biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

İftarda öğrenciler Bakan Çelik'e öğretmen atamalarıyla ilgili sorular yöneltti. Çelik "Öğretmen atamalarına bel bağlamayın; kendiniz özel sektöre de yönelin" dedi.

RADİKAL - 06.10.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.