Erdoğan'ın Seçim Öncesi Alevi Çıkışı

Erdoğan'ın Seçim Öncesi Alevi Çıkışı

Erdoğan'ın Seçim Öncesi Alevi ÇıkışıBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilik ilgili bilgilerin Din Kültürü ve Ahlak...

A+A-

Erdoğan'ın Seçim Öncesi Alevi ÇıkışıErdoğan'ın Seçim Öncesi Alevi Çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilik ilgili bilgilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında fazla yer almamasına yönelik eleştirilerle ilgili Sivas'ta konuştu. Erdoğan "Bununla ilgili bir tartışma varsa, bütün uzmanlar biraraya gelsin, yeniden düzenlensin biz de kitaplara koyalım" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilik konusunda uzmanların bir araya gelmesi ve uzmanlık işi olan bu konuyu hazırlaması önerisinde bulunarak, "Biz bunu alıp din kültürü ve ahlak bilgisi kitabına koyarız. Hiçbir ön yargımız, bir sıkıntımız, bir derdimiz yok" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Aleviliği konu alan yayınlar yaptığını ifade eden Erdoğan, "Anayasamızdaki tanımıyla demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini anlayışlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumundadır. İşte, biz de bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yola devam ederken halkın desteği ve hayır duasıyla Türkiye'yi daha yükseklere çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, bu kutlu yolculukta kardeşlikten asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, 6 yılda Türkiye'ye kazandırdıklarına yenilerini eklemeyi amaçladıklarına işaret ederek, "Bu topraklar, bu coğrafya sevgi medeniyetinin, hoşgörü medeniyetinin, birlikte yaşama kültürünün doğduğu, yeşerdiği ve dünyaya örnek teşkil ettiği topraklardır. Bizler acıyı bal eylemesini bilmiş, birbirine kenetlenmiş bir milletiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 70 milyon vatandaşının güçlü bir millet sevdasının olduğunu ve "siz-biz ayrımı" olmadan herkesin bu ülkede ev sahibi konumunda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, hizmet götürürken de ayrımcılık içinde olmadıklarını, hangi partiye oy verildiği, hangi etnik köken veya mezhebe mensup olunduğu gibi kıstaslar gütmediklerini kaydetti.

Erdoğan, "Önce insan dedik, hangi etnik kökenden, mezhepten, bölgeden olursa olsun önce insan dedik ve Şeyh Edebali'nin ifadesiyle (insanı yaşat ki devlet yaşasın) dedik. Ayrım gözetmeden tüm insanlara hizmet götürmenin gayreti içinde olduk" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlemesiyle Aleviliğin de öğretime dahil edilmesini sağladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bu düzenlemeler hayata geçirilirken sivil toplum örgütleriyle de görüşmeler yapıldığını söyledi.

Din kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Aleviliğe 32 sayfa yer ayrıldığını anımsatan Erdoğan, "Eğer bunlara yönelik bir tartışma varsa bunları yeniden düzenlemekte bir beis yoktur. Bakın ne diyorum ben, bu konuda, Alevilik konusunda bütün uzmanlar bir araya gelsin ve kendileri bir uzmanlık işi olan bu konuyu hazırlasınlar, biz bunu alıp Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabına koyarız. Hiçbir ön yargımız, bir sıkıntımız, bir derdimiz yok" dedi.

"Diyanet İşleri Başkanlığımız, Aleviliği konu alan yayınlar yaptı" diyen Erdoğan, Cumhuriyetin bütün inanç gruplarına, mezheplere, dini anlayışlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumunda olduğunu kaydetti.

Erdoğan, "Televizyon yayınları konusunda tabuları yıkan, ezberleri yıkan bir tavır içinde olduğumuzu eminim sizler de yakından takip ediyorsunuz. TRT-2 televizyonu, Muharrem ayı boyunca özel yayın gerçekleştirdi. Başta, Muharrem ayı olmak üzere yıl genelinde bu tür özel programlar artık TRT'de yer alacak. Hükümet olarak, parti olarak da birlik, beraberlik anlayışıyla sahiplenme, kucaklama anlayışıyla hareket etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

SANSURSUZ.COM - 13 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.