Eren Keskin'e Cezaevinden Tehdit Mektubu

Eren Keskin'e Cezaevinden Tehdit Mektubu

Cezaevinden gönderilen tehdit dolu mektup göz göre göre Keskin'e ulaştı   Avukat Eren Keskin'e gelen mektubun üzerinde...

A+A-

Eren Keskin'e Cezaevinden Tehdit MektubuCezaevinden gönderilen tehdit dolu mektup göz göre göre Keskin'e ulaştı
 
Avukat Eren Keskin'e gelen mektubun üzerinde 'Görülmüştür' damgası bulunuyor.
 
Avukat Eren Keskin'e, Ümraniye Cezaevi'nden gönderilen ve üstünde 'Görülmüştür' damgası bulunan bir mektupta tehdit içeren ifadeler yer aldı. Keskin suç duyurusunda bulunacak

İSTANBUL - Bir tutuklunun, kaldığı cezaevindeki tecrit koşullarına ilişkin üç gazeteciye yazdığı mektuplara bile 'örgüt içi haberleşme' iddiasıyla el konulurken, İnsan Hakları Derneği (İHD) eski İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin'e, Ümraniye Cezaevi'ndeki bir tutukludan, zarfında 'Görüldü' damgası bulunan bir tehdit mektubu geldi. Keskin, suç duyurusunda bulunacak.

Keskin adına yazılan mektup, İHD İstanbul Şubesi adresine gönderildi. Zeki Özhan adlı bir tutuklu tarafından Ümraniye Cezaevi'nden yollanan mektup, Keskin'in eline geçen çarşamba günü ulaştı. Zarfının üzerinde, 'Görüldü. Mektup Okuma Komisyonu. Ümraniye' damgası bulunan mektupta şöyle deniyor:

"Öncelikle vatanımız sağ olsun avukat hanım hangi bayrağa selam verdiğiniz belli değil, siz gene Türk bayrağına selam verin, hepimiz türküz (AMİN). Senide uyarıda bulunuyorum duruşmalara girmeyeceksin, davayı koşturmayacaksın, kime destek vereceğini bileceksin, hangi davayı dediğimi biliyorsun, dışarıdaki abimizin üstüne fazla gitmeyeceksin, böyle konular seni aşar vede avukatlığın biter ALLAHA EMANET OL"

Bugün Adalet Bakanlığı, Ümraniye Cezaevi idaresi ve tutuklu hakkında suç duyurusunda bulunacağına belirten Keskin şöyle konuştu: "Cezaevinde en ufak bir şeye bile dikkat ediyorlar. Okuma komisyonları var. Onlar okurlar. Onlara göre suç unsuru içermeyen mektupları da postaya veririler. Burada açık tehdit var. Okunmuştur damgası var. İnanılmaz. Hem de bir avukata yapılıyor. Kürtçe ifade kullanılan mektuplara el koyuyorlar. O kadar sıkı denetim var. Buradan böyle bir mektubun çıkması çok ilginç."

Tehdit mektubunda belirtilen bir davayı üstlenmediğini de vurgulayan Keskin, "Eskiden çok ciddiye almıyorduk ama ciddiye almak gerekiyor. Hedef saptırma da olabilir. İşkence, gözaltında ölüm dosyalarım var, ama dışardaki bir 'abinin' olduğu ağır cezalık bir dosyam yok. Akla her şey geliyor. Cezaevinden geliyor havası verilmek istenmiş de olabilir" dedi.

Gazeteciye mektuba engel

Geçen yıl, Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan 31 yaşındaki Ezgin Engin adlı tutuklu gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Ece Temelkuran ve Umur Hozatlı'ya, tecrit koşullarını anlatan iki ayrı mektup yazmış, Cezaevi Disiplin Kurulu bu mektuplara 'örgüt mensuplarının kendi aralarında haberleşmesini' yasaklayan tüzük maddesi gereğince el koymuştu.

İSMAİL SAYMAZ
12.11.2007 - RADİKAL

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.