Ergenekon Soruşturmasında 'Alevi misiniz?' sorusu

Ergenekon Soruşturmasında 'Alevi misiniz?' sorusu

Ergenekon Soruşturmasında 'Alevi misiniz?' sorusu‘Karargâh evleri’nde herkes serbest  İP/Karargâh Evleri” soruşturması...

A+A-

Ergenekon Soruşturmasında 'Alevi misiniz?' sorusuErgenekon Soruşturmasında 'Alevi misiniz?' sorusu

‘Karargâh evleri’nde herkes serbest
 
İP/Karargâh Evleri” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişinin hepsi serbest bırakıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca yürütülen “İP/Karargâh Evleri” soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 kişinin hepsi serbest bırakıldı. Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı’nda çapraz sorguları yapılan İP Genel Başkan Vekili Bedri Gültekin, şemanın tepesindeki isim olan İbrahim Arslan’ın adresi olarak mağazası görünen Ozan E. ve Arslan’ın kullandığı telefon numarasının ilk sahibi olan Bekir Ç. mahkemeye gönderilmeden önceki akşam geç saatlerde serbest bırakıldı. Jandarmada gözaltında bulunan, imam olduğu öğrenilen İbrahim A. ile Balıkesir’in bir köyünde yaşayan ve bir lisede memur olduğu bildirilen Zeki A. ve ev hanımı 54 yaşındaki Mümine Ö. ise askeri savcılığa gönderilmedi. Bu kişilerin imza örneklerinin alınarak, soruşturma çerçevesinde değerlendirilen adlarına kayıtlı telefon hatlarıyla ilgili sözleşmelerin de ilgili GSM şirketinden istenerek karşılaştırma yapıldı. İmzaların bu kişilere ait olduğunun tespit edilememesi üzerine üç kişi de jandarmadan salıverildi.

Bu arada, MİT’in şemasının bir numarası olarak gösterilen İbrahim Arslan ile gözaltına alınan imam İbrahim Arslan’ın aynı kişi olmadığı belirlendi. Şu ana kadar İbrahim Arslan adlı üç kişi belirlendiği, imam ile ikisinin ifadesine başvurulduğu, ancak sonuca ulaşılamadığı bildirildi. Soruşturmada şu ana kadar şemada adı geçen askerlerin tamamının bilgisine başvurulduğu ve bunların TSK’da görevlerine devam ettiği öğrenildi.

’Alevi misiniz?’ sorusu

Şemada Bedri Gültekin’in “Alevi kesim” ile irtibatlı kişi olarak gösterilmesi ve “Yenibosna Cemevi’nde” toplantılar yapılması iddialarının da yer alması üzerine, askeri savcıların Gültekin’e “Alevi misiniz?” diye sorduğu bildirildi. Gültekin’in “Aleviyim, ama cemevine gitmem” yanıtı vermesi üzerine de, “Neden gitmediğinin” sorulması dikkat çekti. Gültekin’in ise, parti olarak cami- cemevi ayrımı yapılmasını doğru bulmadıklarından cemevine gitmediğini söylediği belirtildi.

VATAN - 14 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.