Ergenekon zamları örttü

Ergenekon zamları örttü

Ergenekon zamları örttüYüksek fiyat artışları, gündemin ilk sırasını oluşturan soruşturmanın gölgesinde kaldıDikkat çeken...

A+A-

Ergenekon zamları örttüErgenekon zamları örttü

Yüksek fiyat artışları, gündemin ilk sırasını oluşturan soruşturmanın gölgesinde kaldı

Dikkat çeken zamanlama Bir yıldır gündemin ilk sırasında yer alan Ergenekon soruşturmasına kapılan Türkiye, son birkaç aydır zam yağmuruna tutulmuş durumda. Elektrikten akaryakıta, gıdadan doğalgaza kadar pek çok ürüne yapılan zamların çoğunlukla Ergenekon soruşturmasında kritik gelişmelerin yaşandığı günlere denk gelmesi dikkat çekti.

Son yılların en yüksek oranları Çok sayıda kişinin 1 Temmuz’da gözaltına alınmasından bir gün sonra elektriğe yüzde 22 zam geldi. Soruşturmanın en yoğun olarak ilerlediği haziran ve temmuz aylarında birçok ürünün fiyatları arttırıldı. Fiyatlardaki bu artış son yılların en büyük zamlarını oluşturdu.

Ergenekon zamları

Birkaç aydır hemen her gün Ergenekon soruşturmasıyla ilgili gelişmelere geniş yer veren medya temel ürünlere gelen yüksek oranlı fiyat artışlarına ise hak ettiği ilgiyi göstermese de bütçeleri altüst eden zamlar ceplerde delik açıyor.

Bir yılı aşkın süredir medya gündemininin ilk sırasında yer alan Ergenekon soruşturmasına kapılan Türkiye son birkaç aydır zam yağmuruna tutulmuş durumda. Elektrikten akaryakıta, gıdadan doğalgaza kadar pek çok ürüne yapılan zamlar Ergenekon soruşturmasının gölgesinde kaldı. Temel tüketim maddelerine yapılan fiyat artışları çoğunlukla soruşturmada kritik gelişmelerin yaşandığı günlere denk geldi.

Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile birlikte emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ile ATO Başkanı Sinan Aygün’ün 1 Temmuz’da gözaltına alınması sırasında elektriğe yüzde 22 oranında zam geldi.

Gıda fiyatları yüzde 30’un üzerinde arttı

Yine soruşturmaların en yoğun olduğu haziran ve temmuz aylarında ekmekten doğalgaza, akaryakıt ürünlerinden TOKİ taksitlerine kadar birçok alanda arka arkaya yapılan zamlar aynı döneme sıkıştırıldı.

Ergenekon soruşturmasının devam ettiği nisan, mayıs ve haziran aylarında temel gıda maddelerinden pirince yüzde 30.97, bitkisel yağa 12.50, domatese yüzde 23, kuru fasulyeye yüzde 15,62 ve mercimeğe yüzde 13.29 oranlarında zam geldi. Fiyatlardaki bu artış, son yılların en yüksek zamlarını oluşturdu.

MURAT GÜLDEREN / Cumhuriyet - 20.07.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.