Erkal'dan Saylan'a ziyaret

Erkal'dan Saylan'a ziyaret

Erkal'dan Saylan'a ziyaret  "BU DAVAYI AÇANLARIN İYİCE SAÇMALADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM"Aydın Doğan Ödülü'nün...

A+A-

Erkal'dan Saylan'a ziyaret  Erkal'dan Saylan'a ziyaret 

"BU DAVAYI AÇANLARIN İYİCE SAÇMALADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM"

Aydın Doğan Ödülü'nün 2009 yılı sahibi tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ı ziyaret etti ve kazandığı 50 bin liralık ödülün çekini Saylan'a verdi verdi.

Aydın Doğan Ödülü'nün 2009 yılı sahibi tiyatro sanatçısı Genco Erkal oldu. Dün akşam ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'dan alan Erkan yaptığı konuşmada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ı da törene davet ettiğini, ancak yaşananlardan çok derinden sarsılması ve hasta olması nedeniyle geceye katılamadığını anlatmıştı. Erkal, törendeki konuşmasında, "İnsana kul olmayı öğreten bir eğitim değil, kendi kaderini kendi çizen, özgün bir insan olmayı gerektiğine inandığım bir eğitim. Bu nedenle bu değerli ödülün onurunu kendime ayırıp, parasal yanını eğitime bağışlayacağım. Bu çeki Türkan Saylan'a vereceğim. Onun bu parayı en iyi şekilde değerlendireceğine inancım sonsuz. Yarın sabah evinde ziyaret ederek, bu çeki kendisine ulaştıracağım" demişti.

'HİÇBİR ŞEY EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR KORKUTUCU OLAMAZ'

Kanser tedavisi gören ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, bu sabah erken saatlerde tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'ne gitti. Akşam saatlerinde hastaneye gelen Genco Erkal, Türkiye'nin temel sorununun eğitimsizlik olduğunu kaydederek, "1 yıldan beri oynadığımız 'Sivas 93' adlı oyunda bir bölüm vardı, Goethe'nin bir sözü vardı, 'Hiçbir şey eyleme geçen cehalet kadar korkutucu olamaz'. Ülkemizin de bugünkü gelişim süreci içinde bulunduğu yerin çok daha ilerisinde bulunması gerektiğine ve bunu engelleyen hususun çağdaş eğitim eksikliği olduğunu düşünüyorum. Yani din referanslı eğitim değil, benim kastettiğim laik, çağdaş bir eğitim düzeni. Bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum ve ben kendime adres olarak ÇYDD'yi ve Prof. Dr. Türkan Saylan Hocayı seçtim. Bugüne kadar yaptığı bütün çalışmaları, özellikle Doğu'da, Güneydoğu'daki genç kızlarımıza eğitim sağlamak gibi çalışmalarının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu kaynağı en iyi şekilde onun değerlendirebileceğini düşünerek, kendisini ödül törenine davet etmiştim" diye konuştu.

50 BİN LİRALIK ÇEKİ BEN CİRO EDİP YARIN ÇYDD'NİN HESABINA YATIRACAĞIM

Dün akşam Aydın Doğan Vakfı'nın kendisine verdiği ödül töreninde Saylan'ın bulunacağını ve çeki Saylan'a bütün konukların huzurunda ileteceğini anlatan Erkal, şunları kaydetti: "Ama hesaplandığı gibi olmadı olay. Çok sarsıcı olaylar yaşandı. Zaten ağır hasta olan, fakat mucizevi bir şekilde direnen, az önce konuştum, inanılmaz bir enerji, inanılmaz bir yaşam gücü var Türkan Hocada. Genç kız gibi bilendiğini, daha da enerjiyle dolduğunu hissediyorum. Maalesef dün akşam kan değerlerinin düşük olmasından ötürü oradaki törende bulunamadı. Ama ben söz verdiğim emaneti bugün kendisine getireceğimi söylemiştim.

Bana 'Kameralara bu çeki göster' dedi. Aydın Doğan Vakfı'nın bana ödül olarak verdiği bu 50 bin liralık çeki ben ciro edip yarın ÇYDD'nin hesabına yatıracağım. Bana dedi ki, 'Ben de Koç Vakfı'nın bana verdiği ödülü aynen o anda yatırmıştım ve onunla bir sürü genç kızın hayatını kurtarmıştım, 4 yıllık burs sağlamıştım. İşte senin verdiğin bu parayla şu kadar genç kızımız Genco'nun Kızları diyeceğiz onlara' dedi. Yok dedim ben benim adımdan falan söz etmeyin, onlar çağdaş, özgür insanlar olarak bu toplum içinde benim için yeterli dedim."

BU DAVAYI AÇANLARIN İYİCE SAÇMALADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM

Türkan Saylan'ın evinde ve ÇYDD'nin şubelerinde yapılan aramaların ödül çekini verip vermeme konusunda kendisinde herhangi bir çekincenin ortaya çıkmadığını dile getiren Erkal, "Ben bu davayı açanların iyice saçmaladıklarını düşünüyorum. Artık bu mantık çerçevesinden çıkmış öyle bir boyuta ulaşmış. 'Ne şeriat, ne darbe' diyen ve kafa yapısı olarak darbelere karşı olan Türkan Hoca gibi birini ve ÇYDD gibi amaçları çok saygıdeğer olan bir örgütü darbeci olarak niteleyen böyle aramaların yapılması, insanların gözaltına alınması, bütün eşyalarına, bilgisayarına el konulması maalesef bir bakıma çok sevindirici aslında, çünkü böyle olaylar, daha da gelişecek ben biliyorum, daha da saçmalayacaklar o zaman kamuoyunda onları destekleyenler bile destekleyemeyecekler. Öyle işkenceyle, zorla alınmış bir takım itirafların kanıt olarak kullanıldığı bu davaların bir geçerliliği kalmayacak" diye konuştu.

KAYNAK : DHA 14 Nisan 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.