Ermeni Soykırımı'ndan Kurtulanlara Dair Yeni Araştırmalar

Ermeni Soykırımı'ndan Kurtulanlara Dair Yeni Araştırmalar

Hrant Dink Vakfı Tarih ve Hafıza Araştırmaları Teşvik Fonu tarafından 2010 yılından bu yana desteklenen çalışmalar “Ermeni Soykırımı’nda Vicdan...

A+A-

Hrant Dink Vakfı Tarih ve Hafıza Araştırmaları Teşvik Fonu tarafından 2010 yılından bu yana desteklenen çalışmalar “Ermeni Soykırımı’nda Vicdan ve Sorumluluk: Kurtulanlara Dair Yeni Araştırmalar” konferansında sunulacak.

Konferansın amacı , 1915’te sergilenen vicdani ve insani davranışlar ile 1915’te yaşananların nesilden nesle aktarılan izlerinin, özellikle sorumluluk, vicdan ve adalet kavramları çerçevesinde tartışılmasını sağlamak, 2015’e alternatif bir bakış açısı sunmak. 

14 Mart Cumartesi günü Cezayir Restoran düzenlenecek olan konferans tam gün sürecek. Teşvik fonunun desteklediği projelerin de duyurulacağı konferansta Türkçe ve İngilizce simültane çeviri yapılacak.

Konferansın dört başlığı

Konferans’ın açılışını Hrant Dink davası avukatlarından Fethiye Çetin ile eski Sur Belediyesi Başkanı Abdullah Demirbaş yapacak.

Konferansta Hafıza ve Yüzleşme, 1915’in Sanata Yansıyan Hafızası, Hayatta Kalma Mücadeleleri ve Kurtarma Hikayeleri başlıkları altında tartışmalar yürütülecek.

Fon hakında

Hrant Dink Vakfı destekçilerinden Dr. Alper Öktem’in girişimi ve katkılarıyla 2010 yılında hayata geçirilen Tarih Araştırma Teşvik Fonu, 1915 Ermeni Soykırımı’nda sergilenen vicdanlı davranışlara, bir başka deyişle kurtulma ve kurtarılma süreçlerine dair araştırmaları desteklemeyi amaçlamıştı.

1915’te yaşananların insani boyutlarının günümüze yansımaları, sonraki nesillerde bıraktığı izler ve farklı hatırlanma biçimleri de, bu fon tarafından desteklenecek araştırmaların kapsamına alınmıştır.

Konferansın programına şu linkten ulaşabilirsiniz. (EA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.