Ermeni Soykırımını reddeden sözde Belçika Milletvekiline İhraç

Ermeni Soykırımını reddeden sözde Belçika Milletvekiline İhraç

Türkiye kökenli Belçikalı politikacı Mahinur Özdemir, Ermeni Soykırımı’nı tanımayı reddettiği için partisi CDH’den ihraç edildi. Belçika ‘Hümanist...

A+A-

Türkiye kökenli Belçikalı politikacı Mahinur Özdemir, Ermeni Soykırımı’nı tanımayı reddettiği için partisi CDH’den ihraç edildi.

Belçika ‘Hümanist Demokratik Merkezi’ Partisi (CDH), üyesi Mahinur Özdemir’i Ermeni Soykırımı’nı tanımayı raddettiği için partiden ihraç etti.

Özdemir’i ihraç etme kararı partinin etik komitesi tarafından verildi.

İhraç kararının ardından konuşan CDH lideri Benoit Lutgen, “siyasi yükümlülük, berraklık ve bizi var eden değerlere bağlılıkla olur” yorumunu yaptı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz 24 Nisan’da, Belçika Parlamentosu’nda Ermeni Soykırımı’nın 100. yılının anma töreni düzenlenmişti. Soykırım kurbanları anısına yapılan bir dakikalık sessizlik seremonisini boykot eden Özdemir, “Avrupa Parlamentosu tarafından alınan Ermeni Soykırımı kararı zorunlu değildir” açıklamasını yapmıştı.

Özdemir, CDH tarafından imzalanan ve 1915’te yaşananları soykırım olarak kabul eden tebliği de imzalamamış ve parti üyeliğinden ihraç edilmesi gündeme gelmişti.

Partinin kararını temyiz eden Özdemir, ihraç kararının yasal olmayan bir önlem ve ayrımcılık olduğunu savunmuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.