Eroğan Aydınla dayanışma eylemi

Eroğan Aydınla dayanışma eylemi

Eroğan Aydın’la dayanışma eylemi...Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Erdoğan Aydın, geçtiğimiz haftalarda Alevilik konusu ile ilgili bir tartışma...

A+A-

Eroğan Aydınla dayanışma eylemiEroğan Aydın’la dayanışma eylemi...

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Erdoğan Aydın, geçtiğimiz haftalarda Alevilik konusu ile ilgili bir tartışma programına katıldı. Programın ROJ TV’de yayınlanması ve Aydın’ın bu programa konuk olarak katılması sebebiyle Cumhuriyet Gazetesi, Aydın’ın işine son verdi.

Geleceğimizi İstiyoruz İstanbul İnisiyatifi ise bugün saat 12.30’da Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi önünde Aydın’la dayanışmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı  İnisiyatif adına Zeynep Çatalkaya okudu. Açıklamada; “Erdoğan bizim aydınımızdır.Dokunamazsınız!” pankartı açıldı.

Şoven dalga yükseliyor, muhalif güçler sindirilmek isteniyor...

Çatalkaya yaptığı açıklamaya; “Son günlerde toplum içerisinde yükselen şoven dalga sınır tanımaz bir hal aldı. Sivil faşizm sokaklarda at oynatırken, muhalif ve demokrat yurttaşlar “güvercin tedirginliği” yaşıyor. Yazılı ve görsel basın bu manzaraya yaptığı haberlerle çanak tutuyor. Farklı düşünen aydın ve yazarlar hedef tahtasına oturtuluyor ve yeni bir linç kampanyasının startı veriliyor. Tam da bu ortamda demokrat ve ilerici görüşleri ile bilinen Erdoğan Aydın’a karşı bir linç kampanyası başlatılmak isteniyor” sözleriyle başlanarak yükseltilen şoven dalgaya dikkat çekti.

“Ulusalcılar ve islamcılar kolkola!”

Muhalif güçlere tahammülsüzleşen güçlerin karalama kampanyasında birlikte hareket ettiklerinin belirtildiği açıklamada;“Birbirinin arabı ikizler, Cumhuriyet ve Zaman Gazeteleri, iş bir yazarı karalamaya geldiğinde kutsal bir ittifakın içerisinde yer alıverdiler. Uzun zamandır şoven yazıları ile ulusalcığın yayın organı olan Cumhuriyet, sözde hasmı Zaman Gazetesi’nin direktifleri ile kendi yazarının işine son verebildi. Yani ulusalcılarla İslamcılar, iş özgürlüğe karşı gelmek olunca kol kola, omuz omuza olabildiler” denerek Aydın’a dönük karalama kampanyası teşhir edildi.

“Asker-sivil bürokrasi milliyetçilik maskesi altında!”

Asker-sivil bürokrasinin düzen içi yer kapma mücadelesinde Cumhuriyet Gazetesi’nin asker sivil bürokrasinin sözcüsü konumuna geldiğinin altı çizilen açıklama; Erdoğan Aydın’la dayanışma çağrısıyla son buldu.

11.11.2007 - Kızıl Bayrak / İstanbul

Aydın'ı işten atan Cumhuriyet'e protesto 
 
İSTANBUL (12.11.2007)- Geleceğimizi İstiyoruz İnisiyatifi, Cumhuriyet yazarı Erdoğan Aydın'ın Roj Tv'de bir programa katılması nedeniyle işine son verilmesini protesto etti. Tunceli Barosu da, kararın gözden geçirilmesi istedi.

Geleceğimizi İstiyoruz İnisiyatifi, Cumhuriyet Gazetesi merkezinin önünde basın açıklaması yaparak yazar Erdoğan Aydın'ın işine son verilmesini protesto etti. Cumhuriyet Gazetesi, Aydın'ı programda zorunlu din dersleri ve Alevilerin sorunlarıyla ilgili düşüncelerini aktardığı için işten çıkarmıştı. Aydın ve sanatçılar da hazırladıkları imza metni ile Aydın'ın işe geri alınmasını istemişti.

Gazete binası önünde açıklama yapan Geleceğimizi İstiyoruz İnisiyatifi, Aydın'ın düşüncelerini açıkladığı için işinden olmasını kaygıyla karşıladıklarını belirtti. Bir aydının hedef tahtasına koymanın sakıncalarını Aziz Nesin ve Hrant Dink örneklerinde acı şekilde yaşadıklarını ifade ederek, "Tam da bu nedenle tehlikenin farkındayız" dediler.

Eylemde “Karanlığa karşı özgür demokratik Türkiye" ve "Faşizme ölüm tek yol devrim" sloganları atıldı.

Tunceli Barosu avukatları da, gazeteye gönderdiği bir mektupta, Aydın'ın yazarlığına son verilmesi kararının gözden geçirilmesini istedi. Mektupta, "Gazete yönetiminin bu uygulamaya imza atması tek kelimeyle utanç vericidir" denildi.

ATILIM - 12 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.