Erol Zavar ölümle 17'nci randevusunda

Erol Zavar ölümle 17'nci randevusunda

Erol Zavar ölümle 17'nci randevusunda Sincan F Tipi Cezaevinde sağlık koşullarının kötülüğüne ve kansere rağmen yaşamını...

A+A-

Erol Zavar ölümle 17'nci randevusunda Erol Zavar ölümle 17'nci randevusunda

Sincan F Tipi Cezaevinde sağlık koşullarının kötülüğüne ve kansere rağmen yaşamını sürdürmeye çalışan Erol Zavar için 31 Mayıs’ta yürüyüş düzenlenecek.

Sincan F Tipi Cezaevinde sağlık koşullarının kötülüğüne ve kansere rağmen yaşamını sürdürmeye çalışan Erol Zavar için 31 Mayıs’ta yürüyüş düzenlenecek.

Odak Dergisi eski Yazıişleri Müdürü ve 2001 yılından bu yana F Tipi cezaevlerinde bulunan Erol Zavar’ın ölüme karşı savaşımı sürüyor. Cezaevinde mesane kanseri olan Zavar’ın sağlık durumu defalarca ameliyat olmasına karşın ciddiyetini koruyor. Ailesi, yakınları ve sevenlerinin serbest bırakılmasını talep ettiği Zavar, önümüzdeki günlerde 17’nci kez ameliyat olacak.

Zavar’ın sağlık durumuna ve F Tipi cezaevlerine dikkat çekmek üzere önceki gün Kızılay Yüksel Caddesi’nde kitabını imzalayan İHD yöneticisi Adile Erkan, başta Erol Zavar olmak üzere 16 hasta tutuklunun F Tipi cezaevlerinde kaldığını ve sağlık durumlarının iyi olmadığını belirtti. Hastaların hijyen koşullarından uzak bir ortamda yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Erkan, hastaların hastaneye götürülürken tartaklandığını ve sözlü tacize uğradığını bildirdi.

Erkan, “onlar insanları seven, halkının insanca yaşamasını için mücadele vermiş ve bunun bedelini ödeyen güzel düşünceli insanlardır” diye konuştu. Satılan kitapların gelirini Erol Zavar ve hasta tutuklara vereceğini kaydeden Erkan, Zavar ve hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Erol Zavar’ın sağlık durumunun ciddiyetine dikkat çekmek ve serbest bırakılmasını talep etmek üzere İHD, Erol Zavar’a Yaşam Hakkı Koordinasyonu, Devrimci 78’liler Federasyonu ve 78’liler Birlik ve Dayanışma Derneği, ESP, EHP, DHP ve Partizan 31 Mayıs’ta Sincan F Tipi Cezaevine yürüyecek. Yürüyüşe aralarında Lale Mansur, Mehmet Ali Alabora, Temel Demirer gibi birçok aydın ve sanatçı da destek verecek.

Ankara / EVRENSEL - 24 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.