Ertuğrul Günay'a Madımak mektubu

Ertuğrul Günay'a Madımak mektubu

Ertuğrul Günay'a Madımak mektubu       Sivas olaylarında kardeşini yitiren Hüseyin Karababa, Kültür ve Turizm...

A+A-

Hüseyin KARABABA'dan Ertuğrul Günay'a Madımak mektubu Ertuğrul Günay'a Madımak mektubu
     
Sivas olaylarında kardeşini yitiren Hüseyin Karababa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sitem dolu bir mektup yazdı. 2 Temmuz 1993 günü yapılan etkinliklerin tamamını Kültür Bakanlığı’nın organize ettiğini hatırlatan Karababa mektubunda, “Bakanlığınız o günden bu güne kendi davasına sahip çıkmadı" dedi.
     
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleştirilen Pir Sultan Anma Etkinlikleri sırasında, Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle hayatını kaybeden Gülsün Karababa’nın ağabeyi Hüseyin Karababa, Sivas olaylarıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bir mektup gönderdi.
     
Mektubunda, söz konusu olaylarda kardeşi Gülsün Karababa’yı kaybettiğini ve bu yüzden Sivas davasının müştekilerinden olduğunu hatırlatan Karababa, Pir Sultan Abdal Kültür etkinliklerinin tamamını Kültür Bakanlığı’nın organize ettiğini anımsattı. Bakanlığın, Sivas’a davet edilen 50 konuk için Madımak Oteli’nde yer ayırttığını hatırlatan Karababa, konaklama ücretlerinin de Bakanlık tarafından karşılandığını anımsattı.

Karababa mektubunda şu ifadeleri kullandı:
    
“Görüldüğü gibi tamamen Bakanlığınıza ait olan bu etkinlik katliama dönüştü ve benim kardeşimle 34 can yoldaşı hayatını kaybetti. Bakanlığınız o günden bugüne kendi davasına sahip çıkmadı. Kültür Merkezlerinin tahrip edildi, misafirlerinizin öldürüldü en ufak kamu davası açıp takipçi olmadınız. Bizim insanlarımızı kültür bahanesi ile o cehenneme taşıyıp öldürten Bakanlığınız sütten çıkmış ak kaşık gibi bugün hakem rolü üstlenmiş, hukuk mücadelesini ölenlerin aileleri üzerine yıkarken baştan beri kenara çekilmiştir. Şimdi ise Madımak Oteli’ni kebapçıdan çiçekçiye çevirmek gibi bir ticaretten başka bir ticarete devrederek tarihi görevinizi yerine getirmiş bir atmosfere girmektesiniz. Bakanlığınız Madımak Oteli’ni utanç müzesi yapmak zorundadır." Hüseyin Karababa, mektubunda, olayların yaşandığı gün, Sivas Belediyesi’nin şehirdeki “ozan" heykelini kaldırdığını, göstericilerin de Kültür Merkezini tahrip ettiğini hatırlatırken, bunlar karşısında Kültür Bakanlığının herhangi bir dava açıp açmadığının açıklanmasını istedi.

(ANKA) - MİLLİYET - 8 Ocak 2008 - FOTO: AHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.