Eryılmaz'dan Alevilerin Gönlünü Alma Yazısı

Eryılmaz'dan Alevilerin Gönlünü Alma Yazısı

Eryılmaz'dan Alevilerin Gönlünü Alma YazısıBelediyedeki çeşitli uygulamları ile tepki çeken Çankaya Belediye Başkanı...

A+A-

Eryılmaz'dan Alevilerin Gönlünü Alma YazısıEryılmaz'dan Alevilerin Gönlünü Alma Yazısı

Belediyedeki çeşitli uygulamları ile tepki çeken Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer ERYILMAZ Çankaya'ya inşa edilen Türkiye'nin en büyük cemevini yazdı. Çankaya Belediyesinde Alevi Çalışanlara Gıda Yardımı Yok başlıklı haberimizde duyurduğumuz gibi Kürtler'e ve Aleviler'e yönelik ayrımcılık içeren eylemlerde bulunduğu iddia edilen Belediye Başkanı Eryılmaz, Cumhuriyet Gazetesi Ankara ekinde yayınlanan yazısı ile Alevilerin gönlünü almaya çalıştı. İşte o yazı :

Türkiye'nin En Büyük Cemevi... ÇANKAYA'DAN

Cumhuriyet yurttaşlık bağı üzerine kurulan bir rejimdir. Cumhuriyet idaresi altında hangi etnik ve dinsel aidiyetlere bağlı olunursa olunsun herkes eşittir. Ancak ne yazık ki Cumhuriyetin bu felsefesine bağlı kalınmadığı için bugün birçok sorunu yaşıyoruz. Ancak bu sorunlardan çıkış yolu yine Cumhuriyettir.

Cumhuriyetimize yönelik dinsel ve bölücü dayatmalara karşı yurttaşlık bağını güçlendirmek ve hiçbir toplumsal kesimi ötekileştirmemek bizim asli sorumluluğumuzdur.

Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet; en çok da zorda olanların, sahipsiz bırakılanların, dışlanmışların, yakılan ve yok edilenlerin Cumhuriyetidir. İşte biz Çankaya Belediyesi olarak, Cumhuriyetin bütün değer ve kazanımlarına sahip çıkan, onu geliştiren ve farklı toplumsal kesimleri bu felsefe altında birlik ve beraberliğe davet eden bir anlayışla hareket ediyoruz. Farklı inanç kesimlerine hizmet götüren ve hiçbir ayrımcı davranışı uygulamayan Çankaya Belediyesi, şimdi de Alevi yurttaşlarımızın istemlerini yerine getiriyor.

Cumhuriyetin kurulmasında ve bugünlere gelinmesinde çok büyük katkıları olan Alevi yurttaşlarımızın kendi inanç ve kültürlerini yaşatmaları için, bir kültür merkezi inşa ediyoruz. Yunus Emre Cemevi Kültür Merkezi 4 bin 300 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. İsteğimiz ve dileğimiz bu merkezin Alevi yurttaşların istemlerini karşılaması ve onların geçmişten geleceğe uzanan felsefelerinin taşıyıcısı olmasıdır. Laik ve demokratik Cumhuriyetimizin bir gereği olarak, bütün inanç ve kimliklere eşit bir mesafeden bakmayı öğrendiğimizde ülkemizde çok şey değişecektir. Attığımız temel, sadece bir binanın değil, bir düşüncenin temelidir.

Laik ve demokratik düşüncenin ülkemizdeki en büyük savunucularından biri olan Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, bizi bu konuda çalışma yapmamız için cesaretlendiren ve yol gösteren bir tutum izlemiş ve bizi sonuna kadar desteklemiştir. Bu nedenle başta Sayın Genel Başkanımıza ve yine bu projenin yaşama geçmesinde her türlü katkıyı sunan sayın İzzetdin Doğan'a şükranlarımı sunuyorum.

Çankaya Belediyesi ve Cem Vakfı'nın işbirliğiyle temeli atılan bu proje, bugünden yarına ulusumuzun yurttaşlık bağlarını güçlendiren bir nitelik taşımaktadır. Bir ulus farklı özgünlükleri ve özellikleri taşıyan bir bütündür. Bütün bu farklılıklar ancak eşit ve özgür yurttaşların birlikteliğiyle bir arada kalabilir. Farklılıkları, ayrılıkçılığın kaynağı değil, bir bileşimin temel unsurları olarak gördüğümüzde, Cumhuriyetin yaratmak istediği o büyük aileye ulaşmış olacağız. Cumhuriyetin felsefesinde ayrımcılık yoktur, ırkçılık yoktur, dinsel fanatizm yoktur, bağnazlık ve tutuculuk yoktur, dışlamak ve ötekileştirmek yoktur. Cumhuriyette barış, kardeşlik, saygı, sevgi ve birlikte yaşamak vardır.

Çankaya Belediyesi olarak laik, demokratik Cumhuriyetimizin izinde gitmeye ve yurttaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Cumhuriyetimizi de onun değerlerini de yurttaşlarımızı da hiçbir olumsuz tesirin etkisinde bırakmayacağız. Cumhuriyetimizi bütün yurttaşlarımızla birlikte hak ettiği yere, yani insanlık ailesinin en ileri noktasına taşımaya kararlıyız.

Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ
Çankaya Belediye Başkanı
İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı

Cumhuriyet ANKARA EKİ - 25 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.