Erzincan Belediyesi’nde cemevleri için sunulan teklif kabul edildi

Erzincan Belediyesi’nde cemevleri için sunulan teklif kabul edildi

PİRHA - Erzincan Belediyesi'nde CHP'li meclis üyeleri tarafından cemevlerine ilişkin sunulan teklif kabul edildi. Erzincan Belediyesi'nde CHP'li meclis üyeleri tarafından cemevleri

A+A-

Erzincan Belediyesi’nde CHP’li meclis üyeleri tarafından cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi için sunulan teklif, AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri tarafından da desteklendi.

Erzincan Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri, cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesi için teklif sundu.

Cemevlerinin ibadethane statüsünde tanınmasının gündeme alınmasına yönelik verilen teklif, belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylama da CHP’li Meclis üyelerinin önerisi, AKP ve MHP grubunun da desteğiyle, oy birliğiyle görüşülmek üzere imar komisyonunu sevk edildi.

İBB Meclisi’nde ise CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul’daki cemevlerinin “ibadethane” olarak işlenmesi için sunduğu teklif, çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP grubunun oylarıyla reddedilmişti.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.