Erzincan Mollaköy Cemevi Temel Atma Töreni Yapıldı

Erzincan Mollaköy Cemevi Temel Atma Töreni Yapıldı

Erzincan Mollaköy Cemevi Temel Atma Töreni Yapıldı  Erzincan'da yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları...

A+A-

Erzincan Mollaköy Cemevi Temel Atma Töreni YapıldıErzincan Mollaköy Cemevi Temel Atma Töreni Yapıldı
 
Erzincan'da yaşayan Alevi ve Sünni vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları vererek Mollaköy cemevinin temelini attı.
 
 
Mollaköy beldesinde yapımına başlanılan cemevi ve sosyal tesislerin temel atma törenine çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katılarak Alevi-Sünni kardeşliğini ortaya koydu. Erzincan'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Mollaköy beldesi girişinde yapılan cemevinin temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, kültürel değerlerine sahip olmayan toplumların insanlık alemlerinde yerlerinin olmayacağını ifade etti.

Düzgün, akla uygun olmayan, şekilci ve tutucu akımlara daima karşı olduklarının altını çizerek, "Bizler demokrasiden, hukuktan yana laik, çağdaş, paylaşımcı düşünceleri taşıyan bir toplumuz. Biz bu ülkede yüzyıllardır barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşadık. Savaşta ve barışta her zaman yan yana olduk. Üzüntülerimizi paylaştık, sevinçlerimize ortak olduk. Bundan sonra da böyle olacak. Bizim Alevi-Sünni gibi bir ayrılığımız söz konusu değildir. Onun içindir ki gün birlikte tek yürek olma günüdür." açıklamasında bulundu.

Alevi vatandaşların her zaman cemevlerinde, dedeler eşliğinde ibadet yaptıklarını, hiçbir zaman farklı bir kültüre kaymadıklarını belirten CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe de, "Her zaman devletine, cumhuriyetine, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan insanlar olarak Aleviler, kendi ibadetlerini de cemevlerinde yürütmüşlerdir. Türkiye'nin temelini oluşturan yaklaşık 15 milyon Alevi vatandaş her zaman devletine, cumhuriyetine, demokrasiye, laikliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmışlardır ve her zaman bunun yaşamasında ön ayak olmuşlardır. Hiçbir zaman devletine karşı gelmemişler, her zaman devletimiz var olsun demişlerdir." şeklinde konuştu.

Törende; Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Semah ekibi tarafından gösteriler yapılırken, Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli kesilen kurban eşliğinde Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ve diğer davetlilerin katılımıyla atıldı.

2 bin metrekarelik alan üzerine 400 metrekare inşaat alanı olarak 2 katlı yapılacak cemevi ve sosyal tesislerde, kütüphane, gasilhane, misafirhane, morg, mutfak yerleri bulunacak. 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Mollaköy Cemevi ve Kültür Merkezi yaklaşık 300 bin YTL'ye mal olacak.

Temel atma törenine, Erzincan'ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan CHP Milletvekili Erol Tınaztepe, Mollaköy beldesinin CHP'li Belediye Başkanı Yüksel Turan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün ile çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı.

(CİHAN) - ZAMAN - 14 Eylül 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.