Erzincan Yardımlaşma Derneği Aşure Günü Düzenledi

Erzincan Yardımlaşma Derneği Aşure Günü Düzenledi

Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aşure Günü Düzenledi  Zonguldak'ta faaliyetlerini sürdüren Erzincan...

A+A-

Erzincan Yardımlaşma Derneği Aşure Günü DüzenlediErzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Aşure Günü Düzenledi 
 
Zonguldak'ta faaliyetlerini sürdüren Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından aşure dağıtıldı.

 
Erzincan ili Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen aşure çorbası dağıtımına Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile eşi Sevgi Gonca, Yazar Esat Korkmaz, Ereğli Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Ali Arıban ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Erzincan İl Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bahattin Arı, "Her yıl düzenlediğimiz aşure günleri inançsal boyutunun yanında haksızlığa karşı bir duruşun da simgesidir. Anadolu'nun en güzel yanlarından biri de bir çok kültürü bir arada barındırmasıdır. Kendine özgü nitelikleri olan gelenek, görenek, örf, adet ve inançsal törenlere sahip toplulukların bir arada ve kardeşçe yaşmaları bu coğrafyanın en önemli özelliklerindendir. Bu gelenek ve görenekler, bu toprakların tarihi ve kültürel zenginliğini oluşturmaktadır" diyerek katılanlara teşekkür etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, dil, din, ırk, soy-sop bakımından bütün insanların kardeşçe yaşadığı Zonguldak'ta gerçek sevgi ve hoşgörüyü tesis ettiklerini kaydederken, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, "Şu güzel ülkemizde evinde, ocağında aşure kaynatmayan gösterebilir misiniz? Demek ki bu güzellikler, bu kardeşlikler Alevisi, Sünnisi; Türk'ü, Kürtüyle hepimizin ortak güzelliğidir" dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi tarafından katılanlara aşure ikram edildi.

CHA - 3 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.