Esas Hedef Alevi Kültürü

Esas Hedef Alevi Kültürü

Esas Hedef Alevi KültürüMUNZUR ÖZGÜR AKACAKEllerinde ‘Munzur Özgürlüktür’ dövizleriyle Tünel’de...

A+A-

Esas Hedef Alevi KültürüEsas Hedef Alevi Kültürü

MUNZUR ÖZGÜR AKACAK

Ellerinde ‘Munzur Özgürlüktür’ dövizleriyle Tünel’de toplanan birçok Dersim’li Munzur’da yapılmak istenen baraj projelerinin derhal durdurulmasını istedi. ‘Uzunçayır utanç gölüdür. Munzur’a dokunma’ pankartıyla katılan Tunceli Dernekleri Federasyonu Başkanı Özkan Tacar, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, Sanatçı Ferhat Tunç, Munzur Koruma Kurulu üyeleri ve Doğa Derneği üyeleri Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Eylemde söz alan Munzur Koruma Kurulu Başkanı Hasan Şen, Dersim’in başkaldıran kültürünü erozyona uğratmak için yıllarca bölgeyi baskı altında tutan devletin şimdi de yeni  kuşatma baraj planlarıyla tamamen yok etmek istediğine dikkat çekti.

ESAS HEDEF ALEVİ KÜLTÜRÜ

Tunceli Dernekleri Federasyonu Başkanı Özkan Tacar, “1938 tarihinde Dersim’i darmadağın ederek insanları göçe zorlayan bu zihniyetin esas hedefi Sivas’ta, Maraş’ta, Gazi’de olduğu gibi temeli ilerici görüşe dayalı Alevi kültürüdür. Ama şunu egemenler iyi bilsin ki biz dün gibi bugün de kültürümüze ve inançlarıma sahip çıkarak bu oyunu bozacağız’’ dedi.

Başbakan Erdoğan’a seslenen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu da, ‘’Sel için televizyonlara çıkıp derenin intikamının acı olduğunu söyleyenlere ben de buradan Munzur’un intikamı çok acı olacaktır, bu böyle bilinsin diyorum!’’ dedi.

ZEYNEP KURAY / BirGün - 15 Eylül 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.