Eşit Yurttaşlık talebine ceza

Eşit Yurttaşlık talebine ceza

Eşit Yurttaşlık talebine cezaTalebe ceza Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde Alevilerin tüm Türkiye’den Ankara’ya...

A+A-

Eşit Yurttaşlık talebine cezaEşit Yurttaşlık talebine ceza

Talebe ceza

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde Alevilerin tüm Türkiye’den Ankara’ya yaptıkları, “Eşit Yurttaşlık Yürüyüşü”’ne katılan Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Engin Türkdoğan’a Torbalı Savcılığı tarafından para cezası verildi. Türkdoğan’a, yürüyüş öncesinde, Alevilerin taleplerini içeren afişlerin üzerinde yazan, “Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Madımak müze olsun”, “Eşit yurttaşlık hakkı istiyoruz” yazılarının, derneğin tüzüğünde bulunmadığı gerekçesi ile “ön ödeme bildirimi” olarak 450 YTL’lik ceza makbuzu imzalatılmak istendi. Torbalı Savcısı’nın, Dernekler Kanununa muhalefet ettiği gerekçesi ile söz konusu uygulamasına maruz kalan Engin Türkdoğan, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu’nun öncülüğünde tüm derneklerin eşit yurttaşlık hakkı için yürüdüğünü hatırlatarak, söz konusu makbuzu imzalamadı.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Türkdoğan, “ 9 Kasım eşit yurttaşlık yürüyüşünde vurgu yaptığımız ve afişlerimizde de var olan taleplerimizin suç teşkil ettiğine inanmıyoruz. Kesilen cezayı da demokratik hakların kullanımının engellenmesi olarak görüyoruz” dedi.

(Torbalı/EVRENSEL) - 20 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.