Eski ABF ve PSAKD yöneticisi Oktay Kandemir Hakk’a yürüdü

Eski ABF ve PSAKD yöneticisi Oktay Kandemir Hakk’a yürüdü

ABF ve PSAKD eski yöneticilerinden Oktay Kandemir bugün Hakk'a yürüdü.

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin eski yöneticilerinden Oktay Kandemir bugün Hakk’a yürüdü.

Bir süredir Akçiğer kanseri tedavisi gördüğü ancak geçtiğimiz hafta kalp ritmi bozukluğu sebebiyle hastanede tutulan Kandemir, bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk’a yürüdü. Kandemir’in, bir süre önce de genç yaşta kızı hayatını kaybetmişti.

Oktay  Kandemir’in Hakk’a yürüme erkanı yarın saat 12.00’de Ankara’da Yenimahalle Pir Sultan Kültür Derneği Cemevinde görülecek.

Kandemir’in Hakk’a yürümesinden duydukları üzüntüyü dile getiren Aleviler ve yol arkadaşları sosyal medyadan şunları yazdılar:

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu önceki dönem GYK üyesi Oktay Kandemir Hakk’a yürüdü. Oktay canın devri daim olsun. Cenaze Erkanı 23 Haziran 2020 tarihinde saat 12:00’de PSAKD Yenimahalle Şubesi Cemevinde yürütülecektir.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Hüseyin Mat: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu önceki dönem GYK Üyesi Oktay Kandemir Hakk’a yürüdü. Oktay canın devri daim olsun.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu: Birkaç dönem birlikte çalıştığımız Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu önceki dönem GYK Üyesi Oktay Kandemir Hakk’a yürüdü. Oktay Can’ımızın devri daim ruhu revan mekanı ulu pirlerimizin yanı olsun. Ailesine ve Alevi camiasına başsağlığı diliyorum.

Yazar Turan Eser: ABF ve PSAKD yöneticilikleri yapmış olan sevgili Oktay Kandemir hayatının baharında Hakk’a yürüdü. Alevi örgütlenmesinde emeği, aklı, kalbi ve hizmetiyle büyük emekler verdi. Acılı haberi yüreğimizi dağladı.. Sevgili Kandemir ailesinin, ABF ve PSAKD ailesinin acısı büyük. Bu derin acıyı paylaşıyorum.Hakk’a yürüyen Oktay’mızın devri daim, kalpler ve toprak ananın bereketli kucağı onun mekanı olsun, muhabbetlerimizde varolsun. Seni saygı, sevgi, özlem ve hasret ile anıyorum, seni çok özleyeceğiz.

Demokratik Alevi Dernekleri yöneticisi Mustafa Karabudak: Devri daim olsun. Yol arkadaşlarına tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 

PİRHA/ İSTANBUL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.