Eski TTK Başkanı ile MEB gerginliği

Eski TTK Başkanı ile MEB gerginliği

Eski TTK Başkanı ile MEB gerginliğiEski Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, ''Kuran kursunu andıran tekliflerle karşılaştım. Kurulda...

A+A-

Eski TTK Başkanı ile MEB gerginliğiEski TTK Başkanı ile MEB gerginliği

Eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan, ''Kuran kursunu andıran tekliflerle karşılaştım. Kurulda bozguncu grubun hakim olmasına izin vermedim'' dedi, bakanlık yalanladı.

İrfan Erdoğan Milliyet gazetesine verdiği bir röportajda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile ilgili program değişikliği Talim Terbiye Kurulu'nda görüşülürken Kuran kursunu andıran tekliflerle karşılaştığını söyledi.
 
Erdoğan, "Gruplara ayrılmış sınıflarda Kuran-ı Kerim'in bulunması, adalet hoşgörü gibi kavramların kutsal kitap üzerinden munazara edilmesi. Bu tip sorunları ayıklamak için kurulu ikna etmem 3-4 ayımı aldı" dedi.

MEB'e göre Erdoğan'ın sözleri iftira
 
Milli Eğitim Bakanlığı ise Erdoğan'ın sözleri karşısında, "Adı geçen programın hiçbir yerinde ve kurul görüşmelerinin hiçbir aşamasında ileri sürülen iddialar bulunmamaktadır. Bunlar tamamen iftiradır. Gerekirse kurul görüşmelerinin ses kayıtları ve yazılı tutanakları kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.
 
Eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı, Milliyet gazetesindeki röportajda bozguncu bir gruptan da söz etti, "bozguncu" tanımlamasını bilimsel ve etik izahtan yoksun olarak nitelendirdi.
 
Açıklamada, "Bu insanlar eğer bozguncuysa iki yıl sicil amirliği yapan İrfan Erdoğan kaç kişi hakkında disiplin işlemi başlattı. Bu değerlendirme acaba bu insanların kimi yanlış uygulamalara göstermiş olduğu dirence verilen tepki midir?" denildi.
 
Bir başka tartışma konusu ise, İrfan Erdoğan'ın Atatürkçülük ile ilgili konularda dirençle karşılaştığını ima etmesi. Bu imaya da bakanlık yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na göre Erdoğan 'Atatürkçülüğü istismar ediyor'.

CNNTÜRK - 4 Mart 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.