Eskiden yüzümüze bakmıyorlardı

Eskiden yüzümüze bakmıyorlardı

Eskiden yüzümüze bakmıyorlardıAKP’nin son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen Alevi açılımına yönelik Bağcılar...

A+A-

Eskiden yüzümüze bakmıyorlardıEskiden yüzümüze bakmıyorlardı

AKP’nin son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen Alevi açılımına yönelik Bağcılar Emek Partisi İlçe örgütünde kadınların katıldığı bir toplantı düzenlendi.

AKP’nin son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen Alevi açılımına yönelik Bağcılar Emek Partisi İlçe örgütünde kadınların katıldığı bir toplantı düzenlendi. Hükümetin Alevi açılımı ve türban meselesinin ele alındığı toplantıda seçim döneminde CHP’ye oy veren kadınlar beklentilerinin karşılanmamasından yakınırken, Alevi açılımı da eleştirildi.

Konuya ilişkin düşüncelerini ifade eden Hüsniye Çelik şu şekilde konuştu: “Yüzümüze bakmayan hükümet ve onun zihniyeti, neden şimdi Alevi sorununu çözeceğim diyor. Erdoğan değil miydi Karacaahmet’i yıktırmaya kalkan. Tavrını samimi bulmuyorum.”

Alevi çocukların dinsel inançlarından dolayı okullarda sorun yaşadıklarını dile getiren Sultan Balat ise, resmen bir din çatışmasının yaşandığını belirtti. Balat, “Çocuklarımız okullarda senin annenin başı kapalı mı?”gibi sorularla karşı karşıya kalıyorlar”dedi.

Katliamlara sessiz kaldılar

AKP’nin Alevi açılımına karşı çıkan İnci Balat CHP’yi de bu konuda eleştirdi. “Sivas, Maraş ve Çorum olayları olurken CHP baştaydı. Neden bir şey yapmadı. Sayın başbakan yurt dışında yanan vatandaşları ziyaret etti. 37 canımız yandı burada. Onun için neden bir komisyon belirlenmiyor”diyen Balat, ülkede bu kadar sorun varken türbanın tartışılmasının anlamsız olduğunu dile getirdi. Toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe hazırlık yapmak amacıyla tekrar bir araya gelinmesine ve Hayat TV’ye destek amacıyla kermes düzenlenmesine yönelik kararlar da alındı.

İstanbul EVRENSEL - 15 Şubat 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.