ESP: 9 Kasım'da Alevi halkımızla Ankara'dayız

ESP: 9 Kasım'da Alevi halkımızla Ankara'dayız

ESP: 9 Kasım'da Alevi halkımızla Ankara'dayız   İSTANBUL (05.11.2008)- Ezilenlerin Sosyalist Platformu yaptığı açıklamada, Alevi...

A+A-

ESP: 9 Kasım'da Alevi halkımızla Ankara'dayızESP: 9 Kasım'da Alevi halkımızla Ankara'dayız 
 
İSTANBUL (05.11.2008)- Ezilenlerin Sosyalist Platformu yaptığı açıklamada, Alevi örgütlerinin çok sayıda koldan 7 Kasım'da başlatacağı Ankara yürüyüşüne ve 9 Kasım'da onbinlerin katılımıyla düzenlenecek mitinge katılacağını duyurdu. ESP, emekçi halklara kardeşçe kenetlenme çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Platformu, demokratik talepleri işbirlikçi egemenler tarafından görmezden gelinen Alevi halkın düzenleyeceği Ankara yürüyüşüne katılacağını açıkladı. ESP, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek mitinge katılım çağrısında bulundu. ESP yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

9 Kasım’da Alevi halkımızla Ankara’dayız

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından Alevi halkımız Ankara’ya yürümeye hazırlanıyor. Anadolu’da yüz yıllar boyunca var olan bir inanç ve kültür gerçeği olan Alevilik ve Aleviler, bir kez daha kendi yolundan ilerlemek için yola çıktı.

Biliyoruz ki, bu yol Pir Sultanların yoludur. Bu yol, derisi yüzülse de dönmemenin, yakılsa da küllerinden yine doğmanın, Hızır Paşalara meyil vermemenin yoludur. Kimliğini, kültürünü ve değerlerini savunmak için yola çıkanları selamlıyoruz.

Alevi halkımız tarih boyunca egemen devlet anlayışının inkar ve imha saldırılarıyla karşılaştı. Çorum, Maraş, Sivas katliamları kontrgerilla eliyle Alevi halkına karşı düzenlenen kıyım hareketleriydi. Bugün hala o kıyımların hesabı verilmediği gibi, kıyımdan sorumlu olan siyasi anlayışlar Alevi halkını kendi ardına yedekleme çabasındadır. CHP, SHP gibi düzen partileri, sicillerinin kirine bakmadan, düzenlenecek mitingde şov yapma hazırlığındadır. Onlar, Alevi halkının Siyasal İslam karşısındaki laiklik kaygılarını, miting kürsülerinde boy göstererek seçim yatırımına dönüştürmek istiyorlar. Ama Alevi halkımız, laikliği siyasi pazar olarak olarak görüp kullanan generallerin, CHP, DSP, SHP gibi düzen partilerinin seçim kampanyası kitlesi ya da kuyrukçusu değildir.

9 Kasım mitingi devletin geleneksel ret ve asimilasyon politikasına ve bu politikanın uygulayıcısı AKP hükümetine güçlü bir uyarı olduğu kadar, Alevilerin egemenlerden bağımsız politik duruşunun da bir ifadesi olmalıdır.

AKP hükümeti Alevi halkının taleplerine, ‘Hızır Paşa sofrası’ kurup, oraya kurumları ve toplum liderlerini çağırmaktan başka bir yanıt vermemiştir. Devşirdiği Alevi milletvekilleriyle, Alevi halkını onursuzluğa ve düzene iltica etmeye çağırmıştır. Bu çağrıları dik duruşuyla reddeden Alevi halkı ve kurumları, bugün asimilasyonun her türüne karşı güçlü bir duruş sergilemektedir.

Bu duruşu sahiplenmek, devrimci ve sosyalist siyasi merkezlerin olduğu kadar, demokratik, ilerici kaygılar taşıyan tüm kurum ve bireylerin de sorumluluğudur. Bizler tüm yürüyüş kollarından bu onurlu yolculuğa katılarak, Alevi halkımızın talepleri ve mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Zorunlu din derslerinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, Madımak Oteli’nin müze yapılması ve Alevi halkına dönük katliam ve kıyımların sorumlularından hesap sorulması için 9 Kasım’da Ankara’dayız. Bütün inançlardan ve uluslardan emekçi halkımızı birlikte yola çıkmaya ve Ankara’da kardeşçe kenetlenmeye çağırıyoruz.

KAYNAK : ATILIM - 5 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.