ESP: Her türlü asimilasyona son

ESP: Her türlü asimilasyona son

ESP: Her türlü asimilasyona son İSTANBUL - ESP Genel Merkezi, Ankara'da gerçekleşleşen Büyük Alevi Kurultayı'nın, Alevilerin...

A+A-

ESP: Her türlü asimilasyona son ESP: Her türlü asimilasyona son

İSTANBUL - ESP Genel Merkezi, Ankara'da gerçekleşleşen Büyük Alevi Kurultayı'nın, Alevilerin iradesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Partimiz bu kurultayda çıkan kararları ve talepleri kendi talepleri olarak ilan ettiğini duyurur" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Merkez'i tarafından yapılan yazılı açıklamada, AKP hükümetinin açılımları eleştirildi. "AKP kendi Kürdünü yaratmak istediği gibi kendi Alevisini de yaratmak istiyor. Bunun için tek kıstası var kendi dediğine biat edilmesi" ifadelerine yer verilen açıklamada, ezilenlerin AKP'nin bu projesini kabul etmediği, etmeyeceği kaydedildi. Ayrıca Kürtlerin de kendi dillerine, siyasetçilerine sahip çıkarak gösterdiği ifade edildi.

ESP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ezilenler AKP'nin bu projesini kabul etmiyor. Bunu Kürtler kendi dillerine, siyasetçilerine sahip çıkarak gösteriyor. Aleviler de kendi inançlarına, kültürlerine sahip çıkarak. Geçen hafta sonu yapılan Büyük Alevi Kurultayı'nda açığa çıkan Alevi iradesi önemlidir. Alevi halkının demokratik taleplerine sahip çıkacağının açık beyanıdır. Partimiz bu kurultayda çıkan kararları kendi kararları sayar, oradaki talepleri kendi talepleri olarak ilan ettiğini duyurur."

Dersim'de bugün, "Her türlü Asimilasyım ve Zorunlu Din Dersine Hayır" mitingi düzenleneceğini hatırlatan ESP, "Bu mitingle eşzamanlı olarak İstanbul'da da Dersimliler yürüyüş düzenliyor. Partimiz bu eylemleri selamlar, ilerici demokrat kamuoyunu bu eylemlerde dile gelen talepleri daha güçlü sahiplenmeye çağırır" dedi.
 
Atılım - (22.01.2011)

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.