ESP: Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasına

ESP: Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasına

ESP: Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasına  İSTANBUL (27.01.2008) - Ezilenlerin Sosyalist Platformu, bugün Galatasaray Meydanı'nda...

A+A-

ESP: Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasınaESP: Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasına 

İSTANBUL (27.01.2008) - Ezilenlerin Sosyalist Platformu, bugün Galatasaray Meydanı'nda yaptığı basın açıklaması ile son dönemde Alevilere yönelik baskıları protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen ESP'liler, “Alevi emekçilerine yönelik baskı ve asimilasyona son” yazılı pankart açtı. Eylemde açıklamayı ESP Sözcüsü Ersin Sedefoğlu okudu. Alevilerin demokratik taleplerinin görmezden geldiğini söyleyen Sedefoğlu, Alevi dernek ve kurumlarına çağrısı yapılan Hızır Paşa sofrasını ve Alevi örgütlerinin gösterdiği tepkiyi hatırlattı. Sedefoğlu, “AKP'nin iftar yemeği de Alevilere yönelik bir asimilasyon politikasıdır” diye konuştu.

Bir alevi öğrencinin, öğretmenleri tarafından şiddete maruz kaldığını da hatırlatan Sedefolu, Alevi öğrencilerin zorunlu din dersi dayatmasıyla karşı karşıya kaldıkları kaydetti. Sedefoğlu, Aleviler yönelik baskıların son bulmasını ve Alevilerin demokratik taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Sedefoğlu, 3 Şubat günü Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla 30'a yakın kurumun düzenleyeceği mitinge duyarlık gösterilmesini istedi.

Eylemde “Hızır Paşa sofrasına değil, Pir Sultanlar kavgasına”, “Alevilere yönelik asimilasyona hayır”, “Zorunlu din dersi kaldırılsın” sloganları atıldı.

ATILIM - 27 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.