Ethem Sarısülük’ü öldüren polis Ahmet Şahbaz’a tahliye

Ethem Sarısülük’ü öldüren polis Ahmet Şahbaz’a tahliye

 Gezi Direnişi sırasında Ankara’da Güven Park’ta polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük davasında sanık polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine...

A+A-

Gezi Direnişi sırasında Ankara’da Güven Park’ta polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük davasında sanık polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verildi.

Gezi Direnişi sırasında Ankara’da Güven Park’ta polis kurşunu ile öldürülen Ethem Sarısülük davasında sanık polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verildi.

Yargıtay’ın bozma kararı sonrasında 7 Eylül’de yeniden görülmesi planlanan ancak Ankara Valiliği’nin “can güvenliği” gerekçesiyle davanın başka bir kente naklini istediği davada Yargıtay 5. Ceza Dairesi bu talebi onaylamış, dava da Aksaray’a alınmıştı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, nakil kararını kayda giren Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararı uyarınca dava dosyasını Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi bu ara kararına bir alt madde de ekleyerek sanık polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verildi.

Ne olmuştu?

Taksim’deki Gezi Direnişi’ne destek için Ankara’da yapılan eylemde, 1 Haziran günü polis Ahmet Şahbaz’ın açtığı ateş sonucu OSTİM işçisi 27 yaşındaki Ethem Sarısülük başından vuruldu. Ağır yaralı olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

6 Haziran’da olay yerinde keşif yapıldı. 10 Haziran’da MOBESE görüntüleri de ortaya çıktı. Videoda çevik kuvvet polisinin kaçarken ateş açtığı, ardından Sarısülük’ün yere yığıldığı görülüyor.

Sarısülük vurulduktan 14 gün sonra hayatını kaybetti, memleketi Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrası polis memuru Ahmet Şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usulen bozdu ve Şahbaz’ın tahliye talebini reddetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.