'Evrim kitabını al da gel'

'Evrim kitabını al da gel'

'Evrim kitabını al da gel'Moda buluşmalarında slogan, evrimle ilgili kitapların TÜBİTAK tarafından basılmadığından hareketle “Evrim...

A+A-

'Evrim kitabını al da gel''Evrim kitabını al da gel'

Moda buluşmalarında slogan, evrimle ilgili kitapların TÜBİTAK tarafından basılmadığından hareketle “Evrim kitabını al da gel”di

Şair Ataol Behramoğlu, “Olay basit bir içki yasağı değil” dedi.

İçki yasağının başladığı 25 Temmuz’dan itibaren her Cuma saat 21.00’de iskele önünde toplanan protestocular, önceki akşam yine aynı yerdeydi. Yaşam tarzlarının değiştirilmek istendiğini söyleyen yaklaşık yüz kişi arasında şair Ataol Behramoğlu da vardı. Grup Teneke Trampet’in söylediği “İzin verme” adlı parçanın ardından basın açıklaması yapılırken, eylemcilerden bazıları da sokakta içki içerek eyleme destek verdi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler iskele önünde barikat kurarak, grubun Beltur tarafından işletilen restorana girmesini engelledi.

'Evrim kitabını al da gel'

Moda buluşmalarında slogan, evrimle ilgili kitapların TÜBİTAK tarafından basılmadığından hareketle “Evrim kitabını al da gel”di

Şair Ataol Behramoğlu, “Olay basit bir içki yasağı değil” dedi.

Şair Ataol Behramoğlu, “Olay basit bir içki yasağı değil” dedi.İçki yasağının başladığı 25 Temmuz’dan itibaren her Cuma saat 21.00’de iskele önünde toplanan protestocular, önceki akşam yine aynı yerdeydi. Yaşam tarzlarının değiştirilmek istendiğini söyleyen yaklaşık yüz kişi arasında şair Ataol Behramoğlu da vardı. Grup Teneke Trampet’in söylediği “İzin verme” adlı parçanın ardından basın açıklaması yapılırken, eylemcilerden bazıları da sokakta içki içerek eyleme destek verdi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler iskele önünde barikat kurarak, grubun Beltur tarafından işletilen restorana girmesini engelledi.

Ekşi Sözlük ve Youtube

Her eylemde gündemle ilgili bir konuyu ele alan içki yasağı karşıtları, evrimle ilgili kitapların TUBİTAK tarafından basılmadığını öne sürerek bu haftanın sloganını “Evrim kitabını al da gel” olarak belirledi. Açıklamada, “İktidar ve güdümündeki yandaş medya, uygar yaşamın gerçeklerine karşı ‘hayat tarzı’ kılıfını biçerek dayattıkları suni ve kurgusal yobaz gündemi kontrol etmeyi başarıyorlar” denildi.

Açıklamada ayrıca, Ekşi Sözlük ve Youtube gibi internet sitelerinin Adnan Oktar’ın şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla kapatıldığına dikkat çekilerek öğrenme paylaşma hakkına gelen yasaklardan kaygı duyulduğu belirtildi.

15. eylemde buluşmak üzere

Eylemcilerin çok güzel bir protesto yöntemi bulduğunu söyleyerek içki yasağı karşıtlarına destek veren şair Ataol Behramoğlu, “Bizi hayattan koparmak istiyorlar. Hayatı doyasıya yaşamak gerekli. Bizleri hayattan koparmaya çalışanlar, kendi çocuklarına şirketler kurarak hayatın tadını çıkarıyorlar” dedi.

MUSTAFA KURTARAN İstanbul 
MİLLİYET - 26 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.