Eylemde 6 yaşındaki çocuklara türban taktırıldı

Eylemde 6 yaşındaki çocuklara türban taktırıldı

Eylemde 6 yaşındaki çocuklara türban taktırıldı      ANTALYA'da düzenlenen türban eyleminde 6 yaşındaki kız...

A+A-

Eylemde 6 yaşındaki çocuklara türban taktırıldı Eylemde 6 yaşındaki çocuklara türban taktırıldı
    
ANTALYA'da düzenlenen türban eyleminde 6 yaşındaki kız çocuklarına türban taktırıldı. Ellerine verilen ‘Mahalede özgürlük, okullarda baskı var’ yazılı dövizleri taşıyan kız çocuklarına türban giydirilip eylem yaptırılması çevredekilerin tepkisine neden oldu.
     
Aralarında Eğitim- Bir- Sen, Diyanet- Sen, Memur- Sen gibi sendikaların da temsil edildiği Antalya İnanç Özgürlüğü Platformu'nun düzenlediği ‘Başörtüsüne sınırlar kalksın’ eyleminde aralarında 6- 12 yaş grubundaki türbanlı kız çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup Kışlahan Meydanı'nda buluştu.

Türban eyleminde başörtülü kadınlar ve küçük kızlar harem selamlık düzeninde ön planda bulundu. Küçük kızların ellerinde üzerlerinde ‘Yasakçılar yenilecek’, ‘Yasak sürüyor uyuyor musun’, ‘Başörtüm onurumdur’, ‘Mahalede özgürlük, okullarda baskı var’, ‘Örtünme inancına, kimliğine sahip çık’ yazılı pankartlar dikkat çekti. Başörtülü küçük kızlara “Baş örtüsüne özgürlük'' sloganı attırıldı.

Platform Sözcüsü ve Diyanet- Sen Başkanı Mehmet Yıldırım'ın Besmele çekerek başladığı ve tekbir sesleriyle sona eren konuşmasında kamusal alandaki türban yasağının darbe olarak nitelendirdiği 28 Şubat sürecinde başladığını öne sürdü. Yasağın müslüman kadını toplumdan dışlama amacını taşıdığını iddia eden Yıldırım, “Yasak ve zulüm altında yaşamak kader değildir, müslümanlar kardeşlik ve dayanışma şuuru içerisinde zulme ve zalimlere karşı direnmek durumundadır'' dedi.
     
Hazırlanmakta olan anayasa taslağına da değinen Mehmet Yıldırım, türbana getirilmek istenen düzünlemenin müslüman halkın taleplerini karşılamadığını belirtti ve “Hükümetten istediğimiz laikçi bürokrasiye karşı halkın tepkisini yansıtacak bir tutum sergilemesidir'' ifadesini kullandı. Örtünmenin Allah'ın emri olduğunu dile getiren Yıldırım, kamusal alanda türbanın yasaklanmasının Allah'a meydan okuma olduğunu öne sürdü.
     
Çevredekiler, küçük kızların başörtüsü taktırılıp eylem yaptırtılmasına tepki gösterdi. Eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.
     
ANTALYA, (DHA) - MİLLİYET - 06 Ekim 2007 Cumartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.