F Tipi Cezaevlerinde Tecrit Devam Ediyor

F Tipi Cezaevlerinde Tecrit Devam Ediyor

F Tipi Cezaevlerinde Tecrit Devam EdiyorYeni bir yol yaratacağız     TAYAD'lı aileler F tipi cezaevlerinde bulunan tutukluların birbirleriyle...

A+A-

F Tipi Cezaevlerinde Tecrit Devam EdiyorF Tipi Cezaevlerinde Tecrit Devam Ediyor

Yeni bir yol yaratacağız   
 
TAYAD'lı aileler F tipi cezaevlerinde bulunan tutukluların birbirleriyle haftada 10 saat sohbet edebilmelerine olanak sağlayan kararın çoğu cezaevinde uygulanmadığını, Adalet Bakanlığı'nın verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

TAYAD'lı aileler adına konuşan ve iki kızını ölüm orucunda kaybeden Ahmet Kulaksız, alınan 'haftada 10 saat sohbet hakkı' kararının nedereyse hiçbir cezaevinde uygulanmadığını, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda verdiği sözü tutmadığını belirtti.

Bakanlığın kendi aldığı karara uymadığını söyleyen Kulaksız, "Hapishaneler Adalet Bakanlığı'nın sorumluluğu altındaki yerlerin başında gelmelidir" dedi. Son 7 yılda yaşananların tekrarlanmaması için çözüm yolunun Bakanlık olduğunu düşündüklerini belirten Kulaksız, Bakanlık tarafından yapılan ancak uygulanmayan bu düzenlemenin bir lütuf değil, kan, can pahasına kazanılan bir hak olduğunu vurguladı.

Kulaksız sözlerine şöyle devam etti: "Sesimizin sınırları belli alanların dışına çıkamıyor, ama biz mutlaka mücadelemizi sürdüreceğiz, ölüm oruçlarında 122 kişi yaşamını yitirdi ama biz kimsenin ölmesini istemiyoruz bunun için her türlü demokratik yolu denedik ve denemeye devam edeceğiz. Ya yeni bir yol bulacağız, ya yeni bir yol yaratacağız."

'TUTUKLULAR BİZE GÜVENİYOR'

Panelde söz alan ve F tipi cezaevlerindeki sorunlara dikkat çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla ölüm orucu eylemini gerçekleştiren Avukat Behiç Aşçı, direnişlerine ara verilmesini sağlayan genelgenin yürürlüğü girmesinin ardından kararın yalnızca birkaç hapishanede uygulandığını ancak kısa bir süre sonra çeşitli gerekçelerle buralarda da uygulamaya son verildiğini ifade etti. Aşçı, tecritin kaldırılması için somut bir öneri olduğundan dolayı ölüm oruçlarına ara verdiklerini ancak Adalet Bakanlığı'nın sözkonusu genelgenin niteliğini değiştirerek uygulamanın alanını daralttığını söyledi.

Ölüm oruçlarına destek veren aydınların, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının sözlerinin arkasında durarak Adalet Bakanhğı'ndan bir randevu talep ettiklerini belirten Aşçı "Tutuklu ve hükümlüler bize güveniyor, ölüm oruçlarına da bu yüzden ara verdiler. Bu güveni boşa çıkarmayacağız" dedi.
 
MERVE AKGÜL - VOLKAN TEMELLİ
BİRGÜN - 7 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.