'F tipi' örgütlenenleri mutlu ettiniz

'F tipi' örgütlenenleri mutlu ettiniz

CHP geri adım atmadıKılıçdaroğlu: F tipi örgütlenme içinde olanların sonuçtan mutlu oldukları kesindirANKARA (Cumhuriyet Bürosu)...

A+A-

CHP geri adım atmadıCHP geri adım atmadı

Kılıçdaroğlu: F tipi örgütlenme içinde olanların sonuçtan mutlu oldukları kesindir

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - YAŞ toplantısında hiç ihraç kararı alınmamasına ilişkin sözleri Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda sert tepkiyle karşılanan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım atmadı. Kılıçdaroğlu, “Genelkurmay, ‘YAŞ kararları bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir’ diyor. Açıklamamda birilerinin mutlu ya da mutsuz olmasına hiç değinmedim. Ama F tipi örgütlenme içinde olanların bu sonuçtan mutlu oldukları kesindir” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun önceki gün TBMM’de gazetecilerle sohbet ederken YAŞ kararlarıyla ilgili yaptığı yorumlara Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı’ndan sert yanıtlar geldi. Kılıçdaroğlu, dün düzenlediği basın toplantısında bu açıklamalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, bu değerlendirmemle ilgili olarak, ‘Bilinmelidir ki, YAŞ’ın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir’ yanıtını vermiştir. Açıklamamda birilerinin mutlu ya da mutsuz olmasına hiç değinmedim. Ama F tipi örgütlenme içinde olanların bu sonuçtan mutlu oldukları kesindir. Yapılan açıklamada ‘Hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla uzun süre alabilmektedir’ deniliyor. Şimdi yurttaşlarımızın da aklına gelen şu soruları soruyorum: YAŞ kararları gündemine gelmesi beklenen, ancak inceleme ve araştırması tamamlanmayan dosya sayısı kaçtır? Bugüne kadar ihraç kararı çıkmayan kaç YAŞ toplantısı olmuştur? Açıklamada, YAŞ kararları ile ilgili olarak ‘Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla TSK’ye ve YAŞ’a mesnetsiz saldırılarda bulunulması’ndan söz edilmektedir.

‘İddia havada kalıyor’

YAŞ kararlarında ihracın olmadığı bilinmektedir ve bu haber tüm medyada yer almış ve Genelkurmay kaynaklarınca da yalanlanmamıştır. Bu kadar somut bir bilgi var iken, hiçbir somut bilgiye sahip olunmama iddiası tümüyle havada kalmaktadır.”

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada araç alımıyla ilgili olarak da “Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır” denildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘Diğer genelkurmay başkanları için de alındı mı?’

“Açıklamam için hem mesnetsiz denilmesi, hem de ithal bir aracın satın alındığının kabulü tam bir çelişkidir. Yine açıklamada deniyor ki: ‘Söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle herhangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır.’ Bu değerlendirmenin niye yapıldığını anlamış değilim. Çünkü ne ben ne de bir başkası Sayın Büyükanıt’a bir araç hediye edildiğini iddia etmiş değiliz. Şimdi açık ve net soruyoruz: Açıklamada, ‘Meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan..’ denilerek, Genelkurmay Başkanı’na böyle bir aracın alınmasının gerekliliği vurgulanmıştır. Acaba, terörle mücadele edip emekli olan diğer genelkurmay başkanları için de ‘0 kilometre’ yeni bir zırhlı araç ithal edildi mi? Yeni ithal edilen aracın kaç lira bedelle ithal edildiğinin, alınmayan gümrük ve diğer vergilerin tutarları ile arabanın markası kamuoyuna açıklanacak mıdır?”

‘Cumhurbaşkanlığı anlamamış’

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Emekli olan bir genelkurmay başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır” denildiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı öyle anlaşılıyor ki, ne benim açıklamalarımı ne de Genelkurmay’ın açıklamalarını anlamış değildir. Bir aracın alındığı kesindir. Bu aracın ithal edildiği de kesindir. Bu aracın diğer araçlara göre özel bir araç olduğu da kesindir. Bu aracın Sayın Büyükanıt için alındığı da kesindir. Bu aracın bedelinin yüksek olduğu da kesindir. Peki, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘iftiradır’ açıklaması, neyin açıklamasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı hangi ‘içgüdü’ ile bu açıklamayı yapmıştır? Genelkurmay Başkanlığı’nın araç alımını kabul etmesine karşın, Sayın Gül’ün bunu yalanlaması gerçekten de ilginçtir” görüşünü dile getirdi.

Gül’e soru...

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı açıklamasında ‘öncelikle devlet kurumları arasındaki iyi ilişkilerden’ söz ediyor. Cumhurbaşkanı’na sormak istiyorum: YAŞ kararlarına muhalefet şerhi verirken, devlet kurumları arasındaki iyi ilişkiler niçin aklınıza gelmedi? ” dedi.

CUMHURİYET - 7 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.