Failler belli, gözaltı yok

Failler belli, gözaltı yok

Failler belli, gözaltı yokSakarya'daki olaylara ilişkin fotoğraf ve görüntülere karşın polis hiçbir işlem yapmadı Adapazarı'nda...

A+A-

Failler belli, gözaltı yokFailler belli, gözaltı yok

Sakarya'daki olaylara ilişkin fotoğraf ve görüntülere karşın polis hiçbir işlem yapmadı

Adapazarı'nda DTP'lilerin bir düğün salonunda düzenledikleri etkinliğin, sayıları bine ulaşan kalabalık tarafından basılmak istenmesi ve içeride mahsur kalan Ebubekir Kalkalı'nın kalp krizi sonucu ölmesinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

SAKARYA (Cumhuriyet) - Adapazarı'nda DTP'lileri linç etme girişimine tepkiler sürerken, olaylara katılan yaklaşık bin kişiden bir kişinin bile gözaltına alınmaması dikkat çekti. Emniyet yetkilileri, "İnceleme sürüyor" demekle yetindi.

DTP Sakarya Merkez İlçe Başkanı Aziz Koçak , etkinlikle ilgili olarak resmi izin aldıklarını anımsatarak "Kimseye zararı olmayan, kendi kendimize bir etkinlik düzenledik. Ama bir anda bize baskın yapıldı. Polis bu insanları dağıtamadı. Yaşananları düşündükçe hayret içindeyiz. Hele salonda insanların bayılması ve kadınların zor anlar yaşaması bizi çok üzdü" diye konuştu.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. Olaylardan vali ve emniyet müdürünü sorumlu tutan Binici, "Olayları Meclis'e de taşıyacağız. Burada bir düğmeye basılma olayı hissettim. Madımak'ta otel içerisindeki insanlar yakılmıştı. Sakarya'da yapılmak istenen şey de buydu" dedi.

Tanrıkulu'ndan diyalog çağrısı

Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu da yazılı bir açıklama yaparak olaylara tepki gösterdi. Son günlerde artan çatışmalar ve Sakarya'da yaşanan olayların ülkeyi iç çatışmaya doğru sürüklediğinin altını çizen Tanrıkulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için diyalog zemini acilen oluşturulmalı, silah ve şiddetin sorunların çözümünde yöntem olarak kullanılmasından kesin olarak vazgeçilmelidir."

Cumhuriyet - 30 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.