Fakir Baykurt Burdur'da anılıyor

Fakir Baykurt Burdur'da anılıyor

Fakir Baykurt Burdur'da anılıyor 9. Fakir Baykurt Kültür Sanat Günleri 10 - 12 Ekim günleri arasında, büyük yazarın memleketi...

A+A-

Fakir Baykurt Burdur'da anılıyorFakir Baykurt Burdur'da anılıyor

9. Fakir Baykurt Kültür Sanat Günleri 10 - 12 Ekim günleri arasında, büyük yazarın memleketi Burdur’da gerçekleştirilecek.

Büyük yazar, eğitimci ve örgütçü Fakir Baykurt, “Fakir-Der” tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Fakir Baykurt Kültür Sanat Günleri” etkinliğiyle anılıyor. 10 - 12 Ekim günleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, 10 Ekim Cuma günü saat 12.00’de basın açıklaması ve yürüyüşle başlayacak.

Fakir-Der, 10 yıllık geçmişi bulunan ve 9 yıldır da ulusal boyutlu düzenlediği etkinliklerle, Burdur Akçaköylü Fakir Baykurt’un eserlerini yerel, ulusal ve uluslararası ortamlarda paylaşmayı amaçlıyor. Fakir Baykurt anısına düzenlenen etkinliklerde eğitim dünyası, siyaset ve kültürle ilgili çeşitli paneller gerçekleştirilecek. Etkinlikler, 12 Ekim Pazar günü saat 21.00’de Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek Arif Sağ konseri ile sonlanacak.

Köy enstitülü bir yazar

Fakir Baykurt, 1929 yılında Burdur’un Yeşilova ilçesine Akçaköy’de doğdu. Yoksul bir çocukluk geçiren Baykurt, 1942’de ağır bir sıtma geçirdi. Bu sırada şiir yazmaya başladı.Köy Enstitüsü yıllarında da kendini okumaya verdi, özellikle şiire olan ilgisi arttı. 1947 yılında öğretmenlik yapmaya başladı.

Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın kuruluşuna katılan Baykurt, 1965 yılında genel başkan seçildi. Bir yandan öğretmen hareketindeki görevini sürdürürken, kitaplarıyla ödüller aldı. Gazetemiz Evrensel’de de köşe yazarlığı yapan Baykurt, 11 Ekim 1999 Pazartesi günü Almanya’da yaşama veda etti. En bilinen romanları arasında Yılanların Öcü, Irazcanın Dirliği, Onuncu Köy, Kaplumbağalar sayılabilir.

EVRENSEL KÜLTÜR SERVİSİ - 30 Eylül 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.