Faşistler demir sopalarla saldırdı

Faşistler demir sopalarla saldırdı

Faşistler demir sopalarla saldırdıSivas’ta karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada, 7 öğrencinin...

A+A-

Faşistler demir sopalarla saldırdıFaşistler demir sopalarla saldırdı

Sivas’ta karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada, 7 öğrencinin darbedildiği, olayla ilgili bir grup öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada, darbedilen öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte kentte protesto yürüyüşü yaptı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitim gören karşıt görüşlü 2 öğrenci grubu arasında dün gece saatlerinde Şenyurt Sitesi önünde kavga çıktığı belirtildi.

İddiaya göre, yaklaşık 20 civarındaki sağ görüşlü öğrenci grubunun, sol görüşlü öğrenci grubuna demir sporlarla saldırdığı öne sürüldü. Olayda 7 öğrencinin vücutlarının çeşitli yerlerinden darbedildiği belirtildi.

Yaralanan öğrencilerin Sivas Numune Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Olayla ilgili 13-14 civarında öğrencinin gözaltına alındığı, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği belirtildi.

ÖĞRENCİLER OLAYI PROTESTO ETTİ

Bu arada, aralarında olayda başından ve ayağından yaralanan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 75 kişilik bir grup, kentte yürüyüş yaparak olayı protesto etti.

Afyon Sokak’taki Eğitim-Sen Sivas Şube binası önünde ellerinde çeşitli dövizlerle toplanan ve kendilerini Sivas Demokrasi Platformu ve CÜ Devrimci-Demokrat öğrenciler olarak adlandıran grup, kent meydanına kadar yürüdü.

Meydanda çeşitli sloganlar atan grup, olayın zanlılarının cezalandırılmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Merve Yağmur isimli öğrenci, "Cumhuriyet Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri’nde devrimci-demokrat öğrencilerin açtığı stantları 1 haftadır taciz eden odaklar, dün gece yüzlerini göstermiştir. Gece saat 23.00 sularında Şenyurt Sitesi önünde yaklaşık 20 kişilik faşist bir grup, demir sopalarla arkadaşlarımıza saldırmış ve 7 arkadaşımız yaralanmıştır" dedi.

Bu olaylar öncesinde kendilerine yönelik tacizleri üniversitenin güvenlik birimlerine ve diğer yetkililere bildirdiklerini ifade eden Yağmur, tüm uyarılarına rağmen hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını ileri sürdü.

Açıklamanın ardından grup, sloganlar atarak Eğitim-Sen Sivas Şube binasına kadar yürüdü. Grubun açıklaması ve yürüyüşü sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kentteki güvenlik önlemleri sürüyor

MİLLİYET - AA - 17 Mayıs 2008

Eli sopalı faşistler Sivas'ta da saldırdı 
 
SİVAS (17.05.2007)- Üniversitelerde artan faşist saldırılara bir yenisi de Sivas’ta eklendi. Gergin geçen bahar şenliklerinin ardından dün devrimci demokrat öğrenciler eli sopalı faşist güruhun saldırısına uğradı. Saldırı bugün kitlesel bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin geleneksel olarak düzenledikleri bahar şenliği etkinlikleri devam ettiği beş gün boyunca ırkçı faşistler tarafından yaratılan provokasyonlarla gergin geçti. Faşist girişimler, dün gece saatlerinde şehir merkezinde devrimci ve demokrat öğrencilere yönelik saldırıya dönüştü. Ellerinde demir sopa bulunan 20 kişilik faşist güruh ile devrimci demokrat öğrenciler arasında çatışma yaşandı. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan antifaşist öğrenciler tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Sivas faşizme mezar olacak

Saldırı bugün Sivas Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Sivas Demokrasi Platformu bileşenleri ve Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği eyleme yaklaşık 250 kişi katıldı. Eylemde basına yapılan açıklamada “Ülke genelinde hakim kılınmak istenen faşist gerici terörün iç yüzünü dün Gazi’de, Eskişehir’de, Akdeniz’de, Erzincan’da ve Sakarya da, 1 Mayıs Taksim de en vahşi boyutuyla görürken, bugün Sivas’ta yaşadık” denildi. Üniversitelerde yaşanan saldırıların “sağ-sol çatışması” olarak yansıtılmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, gerçeğin bir faşist terör olduğu kaydedildi. Açıklamada “Sürdürdüğümüz mücadelemiz barış, demokrasi, kardeşlik, eşitlik, adalet talepleri, ırkçı, şoven, gerici anlayışlara karşı bilimsel, demokratik eğitim mücadelesiyle sürecektir. Hiçbir faşist, ırkçı, gerici terör bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır” denildi.

“Faşizme karşı omuz omuza’’, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız” dövizleri taşınan eylemde “Sivas faşizme mezar olacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı. Eylem alkışlar ve sloganlarla sona erdi.

ATILIM - 17 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.